‘EU wil dat VW alle consumenten compenseert in dieselschandaal’

Emissiefraude • De autofabrikant is, volgens EU-commissaris voor justitie Didier Reynders, niet bereid om met consumentenorganisaties samen te werken aan een passende oplossing voor consumenten.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De EU zet de VW Groep onder druk om alle consumenten te compenseren in dieselgate. (Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)

De Europese Commissie heeft er vandaag bij Volkswagen Group op aangedrongen om alle consumenten te compenseren vanwege het dieselschandaal en niet alleen de gedupeerden in Duitsland. Zo melden Duitse vakmedia.

“Er zijn gerechtelijke uitspraken geweest die de oneerlijke behandeling van consumenten door Volkswagen aan het licht hebben gebracht en toch is de autofabrikant niet bereid om met consumentenorganisaties samen te werken om een passende oplossing voor consumenten te vinden”, zo verklaart EU-commissaris van justitie Didier Reynders. Volgens hem moeten niet alleen consumenten die in Duitsland wonen, worden gecompenseerd, maar zou dat bij alle consumenten moeten gebeuren. 

Niet juist

De autofabrikant is van mening dat dit niet juist is, omdat de betreffende auto’s inmiddels zijn aangepast en aan de regels voldoen. VW heeft in 2015 toegegeven dat het fouten heeft gemaakt in de dieselaffaire, waarna ettelijke rechtszaken volgde, waaronder ook bij het Europees Hof van Justitie. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘EU wil dat VW alle consumenten compenseert in dieselschandaal’ | Automotive Online

‘EU wil dat VW alle consumenten compenseert in dieselschandaal’

Emissiefraude • De autofabrikant is, volgens EU-commissaris voor justitie Didier Reynders, niet bereid om met consumentenorganisaties samen te werken aan een passende oplossing voor consumenten.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De EU zet de VW Groep onder druk om alle consumenten te compenseren in dieselgate. (Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)

De Europese Commissie heeft er vandaag bij Volkswagen Group op aangedrongen om alle consumenten te compenseren vanwege het dieselschandaal en niet alleen de gedupeerden in Duitsland. Zo melden Duitse vakmedia.

“Er zijn gerechtelijke uitspraken geweest die de oneerlijke behandeling van consumenten door Volkswagen aan het licht hebben gebracht en toch is de autofabrikant niet bereid om met consumentenorganisaties samen te werken om een passende oplossing voor consumenten te vinden”, zo verklaart EU-commissaris van justitie Didier Reynders. Volgens hem moeten niet alleen consumenten die in Duitsland wonen, worden gecompenseerd, maar zou dat bij alle consumenten moeten gebeuren. 

Niet juist

De autofabrikant is van mening dat dit niet juist is, omdat de betreffende auto’s inmiddels zijn aangepast en aan de regels voldoen. VW heeft in 2015 toegegeven dat het fouten heeft gemaakt in de dieselaffaire, waarna ettelijke rechtszaken volgde, waaronder ook bij het Europees Hof van Justitie. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.