Mazda zet vaart achter elektrificatie

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Mazda

Mazda is van plan om 13 elektrische modellen te introduceren in 2025. Waaronder volledig elektrische, hybrides en plug-ins. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. In 2030 moeten alle auto’s een (deels) elektrische aandrijflijn hebben. Volgend jaar wordt gestart met de introductie van vijf hybride, vijf plug-in hybride en drie volledige elektrische auto’s. Europa is één van de markten waar de focus op ligt, meldt het bedrijf.

Voorlopig maakt het bij de ontwikkeling van de auto’s gebruik van het eigen Skyactiv-platform en Toyota’s hybride techniek. Vanaf 2025 moeten de auto’s worden gebouwd op het eigen modulaire platform Skyactiv EV. Eerder deze week meldde de Europese milieuorganisatie Transport&Environment nog dat veel autofabrikanten te traag elektrificeren.

Mazda is ook aangesloten bij de e-fuel alliantie.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Mazda zet vaart achter elektrificatie | Automotive Online

Mazda zet vaart achter elektrificatie

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Mazda

Mazda is van plan om 13 elektrische modellen te introduceren in 2025. Waaronder volledig elektrische, hybrides en plug-ins. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. In 2030 moeten alle auto’s een (deels) elektrische aandrijflijn hebben. Volgend jaar wordt gestart met de introductie van vijf hybride, vijf plug-in hybride en drie volledige elektrische auto’s. Europa is één van de markten waar de focus op ligt, meldt het bedrijf.

Voorlopig maakt het bij de ontwikkeling van de auto’s gebruik van het eigen Skyactiv-platform en Toyota’s hybride techniek. Vanaf 2025 moeten de auto’s worden gebouwd op het eigen modulaire platform Skyactiv EV. Eerder deze week meldde de Europese milieuorganisatie Transport&Environment nog dat veel autofabrikanten te traag elektrificeren.

Mazda is ook aangesloten bij de e-fuel alliantie.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.