‘Tesla legt schuld recall bij hardwareproducent’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Tesla voert een recall uit in de Verenigde Staten voor 135 duizend auto’s van de Model X en Model S. De terugroepactie komt voort uit een onderzoek van de Amerikaanse wegautoriteit NHTSA, omdat de achteruitcamera, de Autopilot en richtingaanwijzers minder goed werken. Volgens Tesla zijn de problemen ontstaan door een defect aan de chips van hardwareproducent Nvidia. Dat meldt Reuters.

De defecten zijn aangetroffen in exemplaren van de Model S, die gemaakt zijn tussen 2012 en 2018 en van de Model X, gebouwd tussen 2016 en 2018, stelt de NHTSA. Volgens de wegautoriteit zouden de defecten te maken kunnen hebben met de beperkte geheugencapaciteit van de boordcomputers.

Tesla voert de recall eind maart uit. Aanvankelijk verzocht de NHTSA om het terugroepen van 158 duizend auto’s, maar dat is volgens de autofabrikant niet nodig, omdat de defecten zijn verholpen bij modellen die gebouwd zijn na maart 2018 dankzij een upgrade van de processor.

In Nederland wordt eveneens een recall uitgevoerd, zo meldt Tesla op een informatiepagina. Het is onbekend om hoeveel auto’s het gaat, maar er zijn tot maart 2018 in totaal 18 duizend Tesla’s verkocht van de betreffende modellen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Tesla legt schuld recall bij hardwareproducent’ | Automotive Online

‘Tesla legt schuld recall bij hardwareproducent’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Tesla voert een recall uit in de Verenigde Staten voor 135 duizend auto’s van de Model X en Model S. De terugroepactie komt voort uit een onderzoek van de Amerikaanse wegautoriteit NHTSA, omdat de achteruitcamera, de Autopilot en richtingaanwijzers minder goed werken. Volgens Tesla zijn de problemen ontstaan door een defect aan de chips van hardwareproducent Nvidia. Dat meldt Reuters.

De defecten zijn aangetroffen in exemplaren van de Model S, die gemaakt zijn tussen 2012 en 2018 en van de Model X, gebouwd tussen 2016 en 2018, stelt de NHTSA. Volgens de wegautoriteit zouden de defecten te maken kunnen hebben met de beperkte geheugencapaciteit van de boordcomputers.

Tesla voert de recall eind maart uit. Aanvankelijk verzocht de NHTSA om het terugroepen van 158 duizend auto’s, maar dat is volgens de autofabrikant niet nodig, omdat de defecten zijn verholpen bij modellen die gebouwd zijn na maart 2018 dankzij een upgrade van de processor.

In Nederland wordt eveneens een recall uitgevoerd, zo meldt Tesla op een informatiepagina. Het is onbekend om hoeveel auto’s het gaat, maar er zijn tot maart 2018 in totaal 18 duizend Tesla’s verkocht van de betreffende modellen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.