Waakhond dwingt Ford tot recall van miljoenen auto’s

Jeroen Vos Jeroen Vos
(Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Ford moet alsnog drie miljoen auto’s terugroepen in Noord-Amerika vanwege problemen met de Takata-airbags. Het bedrijf wordt hiertoe gedwongen nadat de Amerikaanse Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) het ingediende beroep tegen de recall afwees.

Dat blijkt uit een beslissing van de NHTSA.

100 miljoen

De autofabrikant krijgt 30 dagen de tijd om eigenaren in te lichten van de Ford-modellen Ranger – in een Ranger vond een ongeval plaats vond met dodelijk afloop – Fusion en Edge, gebouwd tussen 2006 en 2012. Ook Mazda moet een recall uitvoeren van 5.800 auto’s vanwege problemen met de airbag. Beide autofabrikanten tekenden in 2017 beroep aan tegen een terugroepactie, maar moeten dit nu alsnog uitvoeren.

Onlangs werd autofabrikant General Motors vanwege de defecte Takata-airbags door de NHTSA opgeroepen om wereldwijd een recall uit te voeren van 7 miljoen auto’s.

Sinds 2008 zijn er inmiddels meer dan 100 miljoen airbags van de Japanse airbagmaker Takata vervangen. Dit omdat het opblaasmechanisme een stof gebruikt die bij langdurige blootstelling aan warmte en vocht onstabiel kan worden. Daardoor kunnen stukjes metaal de auto in worden geslingerd. Het defect veroorzaakte 23 sterfgevallen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Waakhond dwingt Ford tot recall van miljoenen auto’s | Automotive Online

Waakhond dwingt Ford tot recall van miljoenen auto’s

Jeroen Vos Jeroen Vos
(Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Ford moet alsnog drie miljoen auto’s terugroepen in Noord-Amerika vanwege problemen met de Takata-airbags. Het bedrijf wordt hiertoe gedwongen nadat de Amerikaanse Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) het ingediende beroep tegen de recall afwees.

Dat blijkt uit een beslissing van de NHTSA.

100 miljoen

De autofabrikant krijgt 30 dagen de tijd om eigenaren in te lichten van de Ford-modellen Ranger – in een Ranger vond een ongeval plaats vond met dodelijk afloop – Fusion en Edge, gebouwd tussen 2006 en 2012. Ook Mazda moet een recall uitvoeren van 5.800 auto’s vanwege problemen met de airbag. Beide autofabrikanten tekenden in 2017 beroep aan tegen een terugroepactie, maar moeten dit nu alsnog uitvoeren.

Onlangs werd autofabrikant General Motors vanwege de defecte Takata-airbags door de NHTSA opgeroepen om wereldwijd een recall uit te voeren van 7 miljoen auto’s.

Sinds 2008 zijn er inmiddels meer dan 100 miljoen airbags van de Japanse airbagmaker Takata vervangen. Dit omdat het opblaasmechanisme een stof gebruikt die bij langdurige blootstelling aan warmte en vocht onstabiel kan worden. Daardoor kunnen stukjes metaal de auto in worden geslingerd. Het defect veroorzaakte 23 sterfgevallen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.