‘Nissan verkleint Europese activiteiten’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Nissan gaat zijn aanwezigheid in Europa fors verkleinen. Dat melden internationale media naar aanleiding van een artikel in de Japanse krant Yomiuri. Nissan maakt al jaren verlies.

De krant meldt dat ook in West-Europa de activiteiten verkleind worden. Het gaat in dertig markten zijn distributienetwerken inkrimpen. Voor de salesactiviteiten zou gebruik gemaakt gaan worden van het Renault-netwerk. Alleen in de vijf grootste markten en in de Noord-Europese markten, vanwege de grote EV-markt daar, blijft het zelf actief. 

Nissan Nederland is in afwachting van informatie vanuit de fabrikant en wil in de tussentijd niet reageren op geruchten.

Vorig jaar kondigde Mitsubishi al aan zich helemaal terug te trekken uit Europa.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Nissan verkleint Europese activiteiten’ | Automotive Online

‘Nissan verkleint Europese activiteiten’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Nissan gaat zijn aanwezigheid in Europa fors verkleinen. Dat melden internationale media naar aanleiding van een artikel in de Japanse krant Yomiuri. Nissan maakt al jaren verlies.

De krant meldt dat ook in West-Europa de activiteiten verkleind worden. Het gaat in dertig markten zijn distributienetwerken inkrimpen. Voor de salesactiviteiten zou gebruik gemaakt gaan worden van het Renault-netwerk. Alleen in de vijf grootste markten en in de Noord-Europese markten, vanwege de grote EV-markt daar, blijft het zelf actief. 

Nissan Nederland is in afwachting van informatie vanuit de fabrikant en wil in de tussentijd niet reageren op geruchten.

Vorig jaar kondigde Mitsubishi al aan zich helemaal terug te trekken uit Europa.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.