Nissan voegt Nederland en Belux weer samen

Nissan • In 2020 werd Nissan Benelux juist gesplitst, wegens te grote onderlinge verschillen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Nissan)

Nissan Nederland en Nissan Belux worden 1 juli samengevoegd in Nissan Benelux. Jérôme Saigot wordt managing director. De verandering is nodig om beter in te spelen op de veranderende behoeften en verwachtingen van de klanten, stelt Nissan in een persbericht. “De fusie zal synergiën creëren en vele voordelen op verschillende gebieden voor onze klanten, medewerkers en dealers”, zegt Saigot.

Nissan Nederland en Nissan Belux hebben niet lang zelfstandig gefunctioneerd. In juni 2020 werd Nissan Benelux opgesplitst. Toen bleken de landen toch te verschillend voor een gezamenlijke aanpak. Er was een scherpere focus nodig in beide landen, meldde Nissan drie jaar geleden. Tjalling Hollander werd directeur van Nissan Nederland, maar hij vertrok al snel naar Hyundai.

Het management van Nissan Benelux bestaat vooral uit Belgen en Fransen. Nissan-oudgediende Lars Ekering, wel een Nederlander, wordt head of aftersales bij Nissan Benelux. Het Benelux-team wordt verdeeld over de bestaande vestigingen van Nissan in Nederland en België. 

Dealerschappen van het merk worden in Nederland momenteel in hoog tempo ondergebracht bij de grote Renault-dealers, hetzelfde geldt voor Mitsubishi.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Nissan voegt Nederland en Belux weer samen | Automotive Online

Nissan voegt Nederland en Belux weer samen

Nissan • In 2020 werd Nissan Benelux juist gesplitst, wegens te grote onderlinge verschillen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Nissan)

Nissan Nederland en Nissan Belux worden 1 juli samengevoegd in Nissan Benelux. Jérôme Saigot wordt managing director. De verandering is nodig om beter in te spelen op de veranderende behoeften en verwachtingen van de klanten, stelt Nissan in een persbericht. “De fusie zal synergiën creëren en vele voordelen op verschillende gebieden voor onze klanten, medewerkers en dealers”, zegt Saigot.

Nissan Nederland en Nissan Belux hebben niet lang zelfstandig gefunctioneerd. In juni 2020 werd Nissan Benelux opgesplitst. Toen bleken de landen toch te verschillend voor een gezamenlijke aanpak. Er was een scherpere focus nodig in beide landen, meldde Nissan drie jaar geleden. Tjalling Hollander werd directeur van Nissan Nederland, maar hij vertrok al snel naar Hyundai.

Het management van Nissan Benelux bestaat vooral uit Belgen en Fransen. Nissan-oudgediende Lars Ekering, wel een Nederlander, wordt head of aftersales bij Nissan Benelux. Het Benelux-team wordt verdeeld over de bestaande vestigingen van Nissan in Nederland en België. 

Dealerschappen van het merk worden in Nederland momenteel in hoog tempo ondergebracht bij de grote Renault-dealers, hetzelfde geldt voor Mitsubishi.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.