‘Apple hoopt in 2024 met zelfrijdende auto te komen’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Apple zou in 2024 met een zelfrijdende auto komen. (Foto: Shutterstock)

Techbedrijf Apple zou in 2024 met een elektrische zelfrijdende auto op de markt gaan komen. Het bedrijf is druk bezig met een eigen batterijtechnologie die langere afstanden mogelijk zou maken en goedkoper zou zijn dan tot dusver. Dat meldt Autonews Europe. Apple geeft geen commentaar of toelichting op de plannen. Zo is onbekend met welke partners Apple aan de auto werkt. 

Het bedrijf werkt sinds 2014 met onderbrekingen aan de ontwikkelingen van een eigen auto. In 2018 keerde Doug Field terug naar Apple, nadat hij eerder voor een korte periode was vertrokken naar Tesla. Field zou sindsdien bij Apple werken aan de realisatie van de zelfrijdende auto.  

Techgigant Google werkt ook al jaren aan de realisatie van een autonome auto met dochteronderneming Waymo. En Tesla meldde volgend jaar al met een volledig zelfrijdende auto op de markt te komen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Apple hoopt in 2024 met zelfrijdende auto te komen’ | Automotive Online

‘Apple hoopt in 2024 met zelfrijdende auto te komen’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Apple zou in 2024 met een zelfrijdende auto komen. (Foto: Shutterstock)

Techbedrijf Apple zou in 2024 met een elektrische zelfrijdende auto op de markt gaan komen. Het bedrijf is druk bezig met een eigen batterijtechnologie die langere afstanden mogelijk zou maken en goedkoper zou zijn dan tot dusver. Dat meldt Autonews Europe. Apple geeft geen commentaar of toelichting op de plannen. Zo is onbekend met welke partners Apple aan de auto werkt. 

Het bedrijf werkt sinds 2014 met onderbrekingen aan de ontwikkelingen van een eigen auto. In 2018 keerde Doug Field terug naar Apple, nadat hij eerder voor een korte periode was vertrokken naar Tesla. Field zou sindsdien bij Apple werken aan de realisatie van de zelfrijdende auto.  

Techgigant Google werkt ook al jaren aan de realisatie van een autonome auto met dochteronderneming Waymo. En Tesla meldde volgend jaar al met een volledig zelfrijdende auto op de markt te komen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.