‘Honda stopt noodgedwongen met productie in VK’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Er ontstaan lange files en vertraging in de toevoer door de aanstaande Brexit. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Honda heeft de productie in zijn fabriek in Swindon moeten stilleggen, vanwege een tekort aan benodigde onderdelen. De aanvoer van de onderdelen loopt grote vertraging op. Door de aankomende Brexit is er namelijk een grote drukte ontstaan bij de diverse havens met lange files met trucks.

Honda werkt volgens het zogeheten just-in-time principe waarbij zo min mogelijk voorraad worden gehouden en onderdelen zo kort mogelijk voor de productie bij de fabriek worden aangeleverd. De Honda-fabriek in Swindon zal volgend jaar definitief dichtgaan.

Koepelorganisatie Acea en diverse autofabrikanten hebben al in een eerder stadium gewaarschuwd voor vertragingen en chaos rondom levering die kan ontstaan door de Brexit. Zo heeft Bentley inmiddels speciale vrachtvliegtuigen klaarstaan voor eventuele noodaanvoer en liet PSA  weten dat het weghalen van productie in het Verenigd Koninkrijk bijna onvermijdelijk is. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Honda stopt noodgedwongen met productie in VK’ | Automotive Online

‘Honda stopt noodgedwongen met productie in VK’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Er ontstaan lange files en vertraging in de toevoer door de aanstaande Brexit. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Honda heeft de productie in zijn fabriek in Swindon moeten stilleggen, vanwege een tekort aan benodigde onderdelen. De aanvoer van de onderdelen loopt grote vertraging op. Door de aankomende Brexit is er namelijk een grote drukte ontstaan bij de diverse havens met lange files met trucks.

Honda werkt volgens het zogeheten just-in-time principe waarbij zo min mogelijk voorraad worden gehouden en onderdelen zo kort mogelijk voor de productie bij de fabriek worden aangeleverd. De Honda-fabriek in Swindon zal volgend jaar definitief dichtgaan.

Koepelorganisatie Acea en diverse autofabrikanten hebben al in een eerder stadium gewaarschuwd voor vertragingen en chaos rondom levering die kan ontstaan door de Brexit. Zo heeft Bentley inmiddels speciale vrachtvliegtuigen klaarstaan voor eventuele noodaanvoer en liet PSA  weten dat het weghalen van productie in het Verenigd Koninkrijk bijna onvermijdelijk is. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.