Mercedes verkoopt Franse fabriek aan Ineos

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Ineos Automotive gaat de Smart EQ-modellen en zijn eigen Grenadier bouwen in de fabriek in het Franse Hambach. (Foto: Mercedes)

Mercedes-Benz heeft zijn fabriek in het Franse Hambach verkocht aan Ineos Automotive, een dochterbedrijf van het chemiebedrijf Ineos. Met de verkoop gaat het Britse bedrijf de elektrische Smart EQ-modellen bouwen voor de Duitse autofabrikant en gaat het vanaf eind 2021 zijn eigen Grenadier bouwen in de fabriek. Dat maakt Mercedes-Benz bekend.

De Duitse autofabrikant herschikt zijn productienetwerk om zo eerder CO2-neutraal te kunnen produceren. De werkgelegenheid van de circa 1.300 werknemers van de fabriek blijft behouden onder de nieuwe eigenaar.

Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en coo van Mercedes-Benz Cars, stelt dat de verkoop van de Franse fabriek noodzakelijk is voor de verandering binnen het bedrijf. “We zitten middenin een grote transformatie van de onderneming. Hiervoor investeren we fors in ons elektro-offensief en de uitgebreide digitalisering. Om dit te realiseren, moeten we de onderneming nog efficiënter maken en de optimalisatie van ons productienetwerk speelt daarbij een cruciale factor.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Mercedes verkoopt Franse fabriek aan Ineos | Automotive Online

Mercedes verkoopt Franse fabriek aan Ineos

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Ineos Automotive gaat de Smart EQ-modellen en zijn eigen Grenadier bouwen in de fabriek in het Franse Hambach. (Foto: Mercedes)

Mercedes-Benz heeft zijn fabriek in het Franse Hambach verkocht aan Ineos Automotive, een dochterbedrijf van het chemiebedrijf Ineos. Met de verkoop gaat het Britse bedrijf de elektrische Smart EQ-modellen bouwen voor de Duitse autofabrikant en gaat het vanaf eind 2021 zijn eigen Grenadier bouwen in de fabriek. Dat maakt Mercedes-Benz bekend.

De Duitse autofabrikant herschikt zijn productienetwerk om zo eerder CO2-neutraal te kunnen produceren. De werkgelegenheid van de circa 1.300 werknemers van de fabriek blijft behouden onder de nieuwe eigenaar.

Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en coo van Mercedes-Benz Cars, stelt dat de verkoop van de Franse fabriek noodzakelijk is voor de verandering binnen het bedrijf. “We zitten middenin een grote transformatie van de onderneming. Hiervoor investeren we fors in ons elektro-offensief en de uitgebreide digitalisering. Om dit te realiseren, moeten we de onderneming nog efficiënter maken en de optimalisatie van ons productienetwerk speelt daarbij een cruciale factor.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.