Milieucredits helpen Tesla aan nieuwe kwartaalwinst

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Tesla-fabriek.
Het bedrijf meldt er uitstekend voor te staan. (Foto: Tesla)

Tesla heeft voor het vijfde kwartaal op rij winst gemaakt. De nettowinst kwam in Q3 uit op 331 miljoen dollar (297 miljoen euro), 131 procent meer dan vorig jaar. Dat meldt het bedrijf.

De omzet kwam uit op 8,8 miljard dollar (+39%). Het bedrijf leverde in het derde kwartaal 139 duizend voertuigen af (+44%). 

Tesla verkocht in het derde kwartaal voor 428 miljoen dollar aan milieucredits, voornamelijk aan FCA. De totale opbrengst van deze credits komt in 2020 uit op 915 miljoen dollar. Ter vergelijking: de winst tot en met het derde kwartaal bedraagt 451 miljoen dollar. 

Tesla meldt verder dat het zijn kaspositie wist te versterken. Die nam met 5,9 miljard tot tot 14,5 miljard dollar. Het bedrijf meldt er uitstekend voor te staan en over voldoende geld te beschikken om zijn strategie uit te rollen. In Europa is het bedrijf onder andere bezig met de bouw van een grote batterijenfabriek in Duitsland.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Milieucredits helpen Tesla aan nieuwe kwartaalwinst | Automotive Online

Milieucredits helpen Tesla aan nieuwe kwartaalwinst

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Tesla-fabriek.
Het bedrijf meldt er uitstekend voor te staan. (Foto: Tesla)

Tesla heeft voor het vijfde kwartaal op rij winst gemaakt. De nettowinst kwam in Q3 uit op 331 miljoen dollar (297 miljoen euro), 131 procent meer dan vorig jaar. Dat meldt het bedrijf.

De omzet kwam uit op 8,8 miljard dollar (+39%). Het bedrijf leverde in het derde kwartaal 139 duizend voertuigen af (+44%). 

Tesla verkocht in het derde kwartaal voor 428 miljoen dollar aan milieucredits, voornamelijk aan FCA. De totale opbrengst van deze credits komt in 2020 uit op 915 miljoen dollar. Ter vergelijking: de winst tot en met het derde kwartaal bedraagt 451 miljoen dollar. 

Tesla meldt verder dat het zijn kaspositie wist te versterken. Die nam met 5,9 miljard tot tot 14,5 miljard dollar. Het bedrijf meldt er uitstekend voor te staan en over voldoende geld te beschikken om zijn strategie uit te rollen. In Europa is het bedrijf onder andere bezig met de bouw van een grote batterijenfabriek in Duitsland.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.