Continental scherpt reorganisatieplan aan: 30 duizend banen op de tocht

Coronavirus • In het eerdere plan, uit september 2019, werd nog rekening gehouden met 20 duizend arbeidsplaatsen minder.
Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock

Continental heeft plannen om zijn personeelsbestand met 30 duizend terug te brengen en zo de kosten met 1 miljard euro te verlagen. Dat meldt de automotive-leverancier vandaag. Het overgrote deel van de herstructureringsoperatie moet in 2025 zijn afgerond, en gaat naar schatting zo’n 30 duizend banen kosten, waarvan 13 duizend in Duitsland. In totaal werken er 232 duizend mensen bij Continental, waarvan 59 duizend in Duitsland.

Het huidige plan is een aanscherping van het reorganisatieplan van september 2019. CEO Elmar Degenhart meldt “dat de industrie de grootste crisis in 70 jaar meemaakt en dat onderdelenleveranciers hard worden geraakt”. De auto-industrie heeft te maken met een dalende vraag als gevolg van de coronacrisis, die ook zorgde voor diverse productiestops.Het bedrijf verwacht dat de nieuwverkoop pas in 2025 het niveau van 2017 heeft bereikt. Ook andere leveranciers, waaronder Inalfa, verwachten flink in de kosten te moeten snijden. Ook Nederlandse toeleveranciers zagen hun omzet afnemen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Continental scherpt reorganisatieplan aan: 30 duizend banen op de tocht | Automotive Online

Continental scherpt reorganisatieplan aan: 30 duizend banen op de tocht

Coronavirus • In het eerdere plan, uit september 2019, werd nog rekening gehouden met 20 duizend arbeidsplaatsen minder.
Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock

Continental heeft plannen om zijn personeelsbestand met 30 duizend terug te brengen en zo de kosten met 1 miljard euro te verlagen. Dat meldt de automotive-leverancier vandaag. Het overgrote deel van de herstructureringsoperatie moet in 2025 zijn afgerond, en gaat naar schatting zo’n 30 duizend banen kosten, waarvan 13 duizend in Duitsland. In totaal werken er 232 duizend mensen bij Continental, waarvan 59 duizend in Duitsland.

Het huidige plan is een aanscherping van het reorganisatieplan van september 2019. CEO Elmar Degenhart meldt “dat de industrie de grootste crisis in 70 jaar meemaakt en dat onderdelenleveranciers hard worden geraakt”. De auto-industrie heeft te maken met een dalende vraag als gevolg van de coronacrisis, die ook zorgde voor diverse productiestops.Het bedrijf verwacht dat de nieuwverkoop pas in 2025 het niveau van 2017 heeft bereikt. Ook andere leveranciers, waaronder Inalfa, verwachten flink in de kosten te moeten snijden. Ook Nederlandse toeleveranciers zagen hun omzet afnemen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.