‘Nokia wint patentzaak van Daimler’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Nokia wint patentzaak van Daimler. (Foto: Shutterstock)

Het Finse Nokia heeft gelijk gekregen in een rechtszaak tegen Daimler. De autofabrikant zou auto’s van Mercedes-Benz zonder vergunning hebben uitgerust met mobiele technologie van Nokia. Dat heeft de rechter beslist in het Duitse Mannheim.

In een reactie in diverse media meldt Daimler zich nog te beraden op de uitspraak van de rechter. Volgens deze uitspraak moet Daimler Nokia ook de gegevens geven over het aantal auto’s dat ten onrechte met de technologie is verkocht.

Het is voorlopig nog de vraag of er daadwerkelijk een verkoopverbod komt op de auto’s. In dat geval zou Nokia namelijk nog een zaak moeten aanspannen en hoge kosten, zo’n 7 miljard euro, moeten maken. Dat bedrag is onderpand voor de eventuele schade die door Daimler wordt geleden. Die moet worden vergoed als een hogere rechter zou beslissen dat het verkoopverbod niet rechtsgeldig zou zijn geweest.

Eerder deze maand werd bekend dat Daimler een schikking van 1,8 miljard euro heeft getroffen met meerdere Amerikaanse autoriteiten vanwege sjoemeldiesel. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.