Corona in ’t buitenland #7: Mazda past productie aan | ATU voert noodreparaties uit vitaal vervoer

Coronavirus • Volg hier alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus in het buitenland. Daimler zegt het zonder staatssteun te redden en de Duitse werkplaatsketen ATU voert noodreparaties uit aan cruciale voertuigen, zoals ambulances.
Redactie Redactie
• Laatste update:
De uitbraak van het coronavirus heeft wereldwijd gevolgen. (Foto: Shutterstock)

De liveblog van dinsdag 24 maart is gesloten. Uiteraard houden we het belangrijkste nieuws blijvend in de gaten.

11:10 | ATU voert noodreparaties uit

Werkplaatsketen ATU start 25 maart met noodoperaties in tien Duitse steden waarbij vitale nood- en overheidsvoertuigen voorrang hebben. Dit meldt het Duitse Automobilewoche vandaag.

De noodreparaties worden in eerste instantie in tien regionale filialen uitgevoerd. Eerder had ATU de activiteiten in haar filialen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland tijdelijk opgeschort in verband met het coronavirus. Het aantal ATU-filialen met noodwerkplaatsbediening wordt geleidelijk aan uitgebreid, afhankelijk van de locatie. In de noodwerkplaatsen moeten de aangesloten winkels met voertuigaccessoires tot nader order gesloten blijven.

10.10 | Mazda past productie aan

Mazda schort de productie op in zijn fabrieken in Japan, Thailand en Mexico. De autofabrikant, die in Japan deel uitmaakt van een corona-taskforce, hoopt de geplande productie in te halen in het tweede kwartaal van dit jaar. Dit maakt Mazda vandaag bekend in een persbericht.

De Japanse fabrieken gaan dertien dagen dicht vanaf 28 maart, in Mexico en Thailand is dat tien dagen. De vertraging bij de levering van onderdelen, dalende verkopen en onzekerheid over toekomstige verkopen zorgen voor het besluit Mazda. “Waar mogelijk worden alle verkoopactiviteiten voortgezet, waaronder in Japan en China. Voor andere regio’s, waaronder Europa, worden er passende maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te voorkomen”, stelt Mazda.

09:25 | Daimler slaat staatssteun af

Daimler kan het zonder staatssteun af, omdat er nog voldoende financiering is. Dit zegt ceo Ola Kallenius in het Duitse Handelsblatt. Over 2019 zag Daimler de winst nog fors kelderen.

Waar het merendeel van de productie van Mercedes-Benz in Europa stilligt, is dat anders in het verre oosten. Daimler heeft zijn fabriek in China heropend en ziet daar volgens Kallenius de vraag naar auto’s herstellen. Ook het merendeel van de dealerbedrijven in China is inmiddels weer open.

 

Liveblog Corona in ’t buitenland

 • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 23 maart.
 • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 20 maart.
 • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 19 maart.
 • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 18 maart
 • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 17 maart
 • Bekijk hier het internationale coronanieuws t/m 16 maart 
Corona in ’t buitenland #7: Mazda past productie aan | ATU voert noodreparaties uit vitaal vervoer | Automotive Online

Corona in ’t buitenland #7: Mazda past productie aan | ATU voert noodreparaties uit vitaal vervoer

Coronavirus • Volg hier alle ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus in het buitenland. Daimler zegt het zonder staatssteun te redden en de Duitse werkplaatsketen ATU voert noodreparaties uit aan cruciale voertuigen, zoals ambulances.
Redactie Redactie
• Laatste update:
De uitbraak van het coronavirus heeft wereldwijd gevolgen. (Foto: Shutterstock)

De liveblog van dinsdag 24 maart is gesloten. Uiteraard houden we het belangrijkste nieuws blijvend in de gaten.

11:10 | ATU voert noodreparaties uit

Werkplaatsketen ATU start 25 maart met noodoperaties in tien Duitse steden waarbij vitale nood- en overheidsvoertuigen voorrang hebben. Dit meldt het Duitse Automobilewoche vandaag.

De noodreparaties worden in eerste instantie in tien regionale filialen uitgevoerd. Eerder had ATU de activiteiten in haar filialen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland tijdelijk opgeschort in verband met het coronavirus. Het aantal ATU-filialen met noodwerkplaatsbediening wordt geleidelijk aan uitgebreid, afhankelijk van de locatie. In de noodwerkplaatsen moeten de aangesloten winkels met voertuigaccessoires tot nader order gesloten blijven.

10.10 | Mazda past productie aan

Mazda schort de productie op in zijn fabrieken in Japan, Thailand en Mexico. De autofabrikant, die in Japan deel uitmaakt van een corona-taskforce, hoopt de geplande productie in te halen in het tweede kwartaal van dit jaar. Dit maakt Mazda vandaag bekend in een persbericht.

De Japanse fabrieken gaan dertien dagen dicht vanaf 28 maart, in Mexico en Thailand is dat tien dagen. De vertraging bij de levering van onderdelen, dalende verkopen en onzekerheid over toekomstige verkopen zorgen voor het besluit Mazda. “Waar mogelijk worden alle verkoopactiviteiten voortgezet, waaronder in Japan en China. Voor andere regio’s, waaronder Europa, worden er passende maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te voorkomen”, stelt Mazda.

09:25 | Daimler slaat staatssteun af

Daimler kan het zonder staatssteun af, omdat er nog voldoende financiering is. Dit zegt ceo Ola Kallenius in het Duitse Handelsblatt. Over 2019 zag Daimler de winst nog fors kelderen.

Waar het merendeel van de productie van Mercedes-Benz in Europa stilligt, is dat anders in het verre oosten. Daimler heeft zijn fabriek in China heropend en ziet daar volgens Kallenius de vraag naar auto’s herstellen. Ook het merendeel van de dealerbedrijven in China is inmiddels weer open.

 

Liveblog Corona in ’t buitenland

 • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 23 maart.
 • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 20 maart.
 • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 19 maart.
 • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 18 maart
 • Bekijk hier het internationale coronanieuws van 17 maart
 • Bekijk hier het internationale coronanieuws t/m 16 maart