Meer omzet en winst voor Volkswagen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De nieuwe Volkswagen corporate identity. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen Group heeft in 2019 een nettowinst gerealiseerd van 13,5 miljard euro, een stijging van 12,8 procent. De omzet groeide met 7 procent naar 252 miljard euro. Dat meldt het concern. “We zijn erg tevreden over 2019, maar het realiseren van onze ambitieuze groeiambities zal dit jaar een enorme inspanning vergen”, zegt cfo Frank Witter.

Volkswagen verwacht dat de financiële resultaten en omzet dit jaar licht stijgen, ondanks de zware marktomstandigheden.

 

Eerder dit jaar meldde PSA eveneens een forse winstgroei te hebben gerealiseerd. Daimler zag zijn winst juist fors kelderen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Meer omzet en winst voor Volkswagen | Automotive Online

Meer omzet en winst voor Volkswagen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De nieuwe Volkswagen corporate identity. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen Group heeft in 2019 een nettowinst gerealiseerd van 13,5 miljard euro, een stijging van 12,8 procent. De omzet groeide met 7 procent naar 252 miljard euro. Dat meldt het concern. “We zijn erg tevreden over 2019, maar het realiseren van onze ambitieuze groeiambities zal dit jaar een enorme inspanning vergen”, zegt cfo Frank Witter.

Volkswagen verwacht dat de financiële resultaten en omzet dit jaar licht stijgen, ondanks de zware marktomstandigheden.

 

Eerder dit jaar meldde PSA eveneens een forse winstgroei te hebben gerealiseerd. Daimler zag zijn winst juist fors kelderen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.