Tesla krijgt groen licht voor bomenkap

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Tesla krijgt van de rechter toestemming om 92 hectare aan bos te kappen. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Tesla heeft donderdag van de rechtbank van Brandenburg toestemming gekregen om het bos op het beoogde Tesla-terrein in Berlijn te kappen. Dit maakt het hof bekend in een persverklaring. Afgelopen weekend werd de kap nog stilgelegd, maar de bezwaren van milieuorganisaties zijn definitief ongegrond verklaard.

Tesla wil 92 hectare bos kappen om ruimte te maken voor een nieuwe fabriek in Grünheide. Dit leidde echter tot bezwaar van de Groene Liga Brandenburg en de Vereniging voor Landschapsbehoud en Soortenbescherming. Deze partijen vinden de kap voorbarig, omdat er nog geen bouwvergunning is afgegeven.

De hogere rechtbank wijst deze bezwaren af als ongegrond. Er kan niet in beroep worden gegaan.

Naast het voortzetten van de bomenkap is ook het probleem van de watervoorziening voor de fabriek opgelost. Alex Vogel, de Duitse minister van landbouw en milieu, maakte dit woensdag bekend. Volgens de bewindsman zal de fabriek een maximum van 2,1 miljoen kubieke meter per jaar nodig hebben. Een hoeveelheid die de vijf waterleidingsbedrijven in de regio volgens de minister kunnen verzorgen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Tesla krijgt groen licht voor bomenkap | Automotive Online

Tesla krijgt groen licht voor bomenkap

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Tesla krijgt van de rechter toestemming om 92 hectare aan bos te kappen. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Tesla heeft donderdag van de rechtbank van Brandenburg toestemming gekregen om het bos op het beoogde Tesla-terrein in Berlijn te kappen. Dit maakt het hof bekend in een persverklaring. Afgelopen weekend werd de kap nog stilgelegd, maar de bezwaren van milieuorganisaties zijn definitief ongegrond verklaard.

Tesla wil 92 hectare bos kappen om ruimte te maken voor een nieuwe fabriek in Grünheide. Dit leidde echter tot bezwaar van de Groene Liga Brandenburg en de Vereniging voor Landschapsbehoud en Soortenbescherming. Deze partijen vinden de kap voorbarig, omdat er nog geen bouwvergunning is afgegeven.

De hogere rechtbank wijst deze bezwaren af als ongegrond. Er kan niet in beroep worden gegaan.

Naast het voortzetten van de bomenkap is ook het probleem van de watervoorziening voor de fabriek opgelost. Alex Vogel, de Duitse minister van landbouw en milieu, maakte dit woensdag bekend. Volgens de bewindsman zal de fabriek een maximum van 2,1 miljoen kubieke meter per jaar nodig hebben. Een hoeveelheid die de vijf waterleidingsbedrijven in de regio volgens de minister kunnen verzorgen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.