‘Nissan en Honda stellen heropening Chinese fabrieken uit’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De fabrieken van Nissan in China blijven voorlopig gesloten. (Foto: Shutterstock)

Op verzoek van de Chinese autoriteiten hebben Nissan en Honda het heropenen van de fabrieken in China uitgesteld. Dit meldt Automotive News Europe. Als gevolg van de uitbraak van het corona-virus blijven de fabrieken voorlopig nog gesloten, waardoor er een tekort aan onderdelen kan ontstaan.

Nissan was van plan om de productie aankomende maandag te hervatten in de fabrieken in Xianyang en Zhengzhou, maar stelt dit nu uit. Een nieuwe heropeningsdatum is nog niet bekend. De twee fabrieken van Nissan spelen een belangrijke rol inde productie van de X-Trail SUV en de Altima sedan. Nissan maakt deze modellen in een joint venture met het Chinese Dongfeng.

Honda schort het starten van zijn installaties in Wuhan op tot 11 maart. Toyota zet daarentegen op maandag de herstart wel door van de assemblage-installaties in Chengdu.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Nissan en Honda stellen heropening Chinese fabrieken uit’ | Automotive Online

‘Nissan en Honda stellen heropening Chinese fabrieken uit’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De fabrieken van Nissan in China blijven voorlopig gesloten. (Foto: Shutterstock)

Op verzoek van de Chinese autoriteiten hebben Nissan en Honda het heropenen van de fabrieken in China uitgesteld. Dit meldt Automotive News Europe. Als gevolg van de uitbraak van het corona-virus blijven de fabrieken voorlopig nog gesloten, waardoor er een tekort aan onderdelen kan ontstaan.

Nissan was van plan om de productie aankomende maandag te hervatten in de fabrieken in Xianyang en Zhengzhou, maar stelt dit nu uit. Een nieuwe heropeningsdatum is nog niet bekend. De twee fabrieken van Nissan spelen een belangrijke rol inde productie van de X-Trail SUV en de Altima sedan. Nissan maakt deze modellen in een joint venture met het Chinese Dongfeng.

Honda schort het starten van zijn installaties in Wuhan op tot 11 maart. Toyota zet daarentegen op maandag de herstart wel door van de assemblage-installaties in Chengdu.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.