Daimler roept 300 duizend auto’s terug wegens brandgevaar

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Eigenaren van een Mercerdes E-Klasse of CLS moeten langs de garage. (Fotro: Shutterstock)

Autofabrikant Daimler roept wereldwijd 300 duizend auto’s terug wegens brandgevaar. Dat melden diverse media op basis van het terugroepregister van de Duitse verkeersdienst KBA. Het gaat om diesels van de modellen E-Klasse en CLS, bouwjaar 2015-2019.

In Duitsland moeten ongeveer 105 duizend auto’s terug, meldt Automobilwoche. Er zou in sommige stroomkabels vocht kunnen binnendringen, waarbij kortsluiting ontstaat. In de werkplaats kan dit probleem in een uur worden opgelost.

De woordvoerder van Mercedes-Benz Nederland, Lydia Altena, bevestigt dat er ook in Nederland auto’s moeten worden teruggeroepen, maar het is nog niet bekend hoeveel.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Daimler roept 300 duizend auto’s terug wegens brandgevaar | Automotive Online

Daimler roept 300 duizend auto’s terug wegens brandgevaar

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Eigenaren van een Mercerdes E-Klasse of CLS moeten langs de garage. (Fotro: Shutterstock)

Autofabrikant Daimler roept wereldwijd 300 duizend auto’s terug wegens brandgevaar. Dat melden diverse media op basis van het terugroepregister van de Duitse verkeersdienst KBA. Het gaat om diesels van de modellen E-Klasse en CLS, bouwjaar 2015-2019.

In Duitsland moeten ongeveer 105 duizend auto’s terug, meldt Automobilwoche. Er zou in sommige stroomkabels vocht kunnen binnendringen, waarbij kortsluiting ontstaat. In de werkplaats kan dit probleem in een uur worden opgelost.

De woordvoerder van Mercedes-Benz Nederland, Lydia Altena, bevestigt dat er ook in Nederland auto’s moeten worden teruggeroepen, maar het is nog niet bekend hoeveel.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.