‘Nissan eist 83 miljoen van Ghosn’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Ghosn startte zelf een procedure in Amsterdam. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Nissan eist 83 miljoen euro van voormalig topman Carlos Ghosn, die wordt verdacht van fraude. Dat melden internationale media. De fabrikant probeert de schadevergoeding via een civiele procedure, die het voert in Yokohama, los te krijgen. De geëiste vergoeding betreft een groot deel van de schade die Ghosn Nissan zou hebben toegebracht.

Maandag ging in Amsterdam een andere rechtszaak tussen Ghosn en Nissan van start. De advocaten van Ghosn eisen 15 miljoen euro schadevergoedingen proberen via de rechter informatie los te krijgen bij de fabrikant. Ghosn, die vorig jaar Japan ontvluchtte, stelt dat Japan en Nissan hem arresteerden omdat ze bang waren voor een toenemende invloed van Renault. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Nissan eist 83 miljoen van Ghosn’ | Automotive Online

‘Nissan eist 83 miljoen van Ghosn’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Ghosn startte zelf een procedure in Amsterdam. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Nissan eist 83 miljoen euro van voormalig topman Carlos Ghosn, die wordt verdacht van fraude. Dat melden internationale media. De fabrikant probeert de schadevergoeding via een civiele procedure, die het voert in Yokohama, los te krijgen. De geëiste vergoeding betreft een groot deel van de schade die Ghosn Nissan zou hebben toegebracht.

Maandag ging in Amsterdam een andere rechtszaak tussen Ghosn en Nissan van start. De advocaten van Ghosn eisen 15 miljoen euro schadevergoedingen proberen via de rechter informatie los te krijgen bij de fabrikant. Ghosn, die vorig jaar Japan ontvluchtte, stelt dat Japan en Nissan hem arresteerden omdat ze bang waren voor een toenemende invloed van Renault. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.