‘PSA evacueert medewerkers uit Wuhan’

Jesse Busser Jesse Busser
• Laatste update:
PSA heeft op dit moment drie fabrieken in Wuhan in samenwerking met Dongfeng. (Foto: Shutterstock)

De Franse autofabrikant PSA Group gaat werknemers en hun familie evacueren uit de Chinese stad Wuhan, waar de uitbraak van het coronavirus startte. In samenwerking met de autoriteiten en het Franse consulaat worden 38 mensen geëvacueerd, meldt Reuters.

De werknemers blijven eerst nog in quarantaine in de stad Changsha, voordat ze naar hun eigen landen terug mogen. Ook stelt PSA samen met zijn Chinese partner Dongfeng een plan op voor medewerkers van de Chinese joint venture-fabriek. De samenwerking tussen Dongfeng en PSA stond vorig jaar nog onder druk vanwege een tegenvallende, Chinese economie.

Naast PSA hebben ook Renault en de Franse leveranciers Valeo en Faurecia fabrieken in de stad. Renault vertelde aan Automotive News Europe dat zijn fabriek in Wuhan altijd gesloten is met Chinees nieuwjaar. Over vervolgstappen beraadt het bedrijf zich nog in afwachting van de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus.

‘PSA evacueert medewerkers uit Wuhan’ | Automotive Online

‘PSA evacueert medewerkers uit Wuhan’

Jesse Busser Jesse Busser
• Laatste update:
PSA heeft op dit moment drie fabrieken in Wuhan in samenwerking met Dongfeng. (Foto: Shutterstock)

De Franse autofabrikant PSA Group gaat werknemers en hun familie evacueren uit de Chinese stad Wuhan, waar de uitbraak van het coronavirus startte. In samenwerking met de autoriteiten en het Franse consulaat worden 38 mensen geëvacueerd, meldt Reuters.

De werknemers blijven eerst nog in quarantaine in de stad Changsha, voordat ze naar hun eigen landen terug mogen. Ook stelt PSA samen met zijn Chinese partner Dongfeng een plan op voor medewerkers van de Chinese joint venture-fabriek. De samenwerking tussen Dongfeng en PSA stond vorig jaar nog onder druk vanwege een tegenvallende, Chinese economie.

Naast PSA hebben ook Renault en de Franse leveranciers Valeo en Faurecia fabrieken in de stad. Renault vertelde aan Automotive News Europe dat zijn fabriek in Wuhan altijd gesloten is met Chinees nieuwjaar. Over vervolgstappen beraadt het bedrijf zich nog in afwachting van de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus.