ACEA: Nederland heeft meeste laadpalen in EU

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Nederland telt 37.037 laadpalen. (Foto: Shutterstock)

Van de 144 duizend publieke laadpalen in de Europese Unie staan er 37 duizend in Nederland. Daarmee is Nederland goed voor een kwart (26%) van alle publieke laadpalen in de EU. Dit blijkt uit onderzoek van fabrikantenorganisatie Acea. Vorig jaar had Nederland ook het grootste marktaandeel (28%). 

In Duitsland staan 28 duizend palen, goed voor een marktaandeel van 19 procent. Frankrijk telt er 25 duizend (17%) en in het Verenigd Koninkrijk zijn er 19 duizend (13%). Deze vier landen bij elkaar zijn goed voor 76 procent van het totale aanbod aan publieke laadpalen. 

In Oost- en Zuid-Europa staan de minste laadpalen. Zo telt Roemenië er 125, Bulgarije 108 en Griekenland 50 laadpalen.

De EV-verkoop in Nederland is in juli verdubbeld.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.