‘Renault bereid om belang in Nissan te verkleinen’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Renault is bereid om het belang van 43 procent in Nissan te verminderen. (Foto: Shutterstock)

Renault is in gesprek met Nissan over het verminderen van het belang dat het Franse bedrijf heeft in de Japanse automaker. De leiding van de Franse fabrikant hoopt een deal te sluiten waardoor de fusiegesprekken met FCA weer op gang komen. Dit melden anonieme bronnen aan The Wall Street Journal. 

Renault bezit ongeveer 43 procent van de aandelen in Nissan. Andersom heeft de Japanse automaker 15 procent non-voting aandelen in Renault. Het Japanse bedrijf wil dat Renault zijn belang verkleint. Door de invloed van Renault op Nissan te verminderen, kunnen de Fransen hun eerdere fusieplannen weer naar voren halen. De ongelijke verhoudingen tussen de aandeelhouders is al langer een punt van discussie. De bezorgdheid binnen Nissan dat de fusie van Renault met Fiat Chrysler de invloed van de Japanse autofabrikant in de alliantie kon verzwakken, leidde tot onvoldoende steun voor de fusie. 

Als de twee bedrijven het eens worden, hebben ze nog de zegen nodig van de Franse staat. De Franse regering wil de structuur van de alliantie ongewijzigd laten, maar de relatie en alliantie tussen de autobedrijven wel versterken.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘Renault bereid om belang in Nissan te verkleinen’ | Automotive Online

‘Renault bereid om belang in Nissan te verkleinen’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Renault is bereid om het belang van 43 procent in Nissan te verminderen. (Foto: Shutterstock)

Renault is in gesprek met Nissan over het verminderen van het belang dat het Franse bedrijf heeft in de Japanse automaker. De leiding van de Franse fabrikant hoopt een deal te sluiten waardoor de fusiegesprekken met FCA weer op gang komen. Dit melden anonieme bronnen aan The Wall Street Journal. 

Renault bezit ongeveer 43 procent van de aandelen in Nissan. Andersom heeft de Japanse automaker 15 procent non-voting aandelen in Renault. Het Japanse bedrijf wil dat Renault zijn belang verkleint. Door de invloed van Renault op Nissan te verminderen, kunnen de Fransen hun eerdere fusieplannen weer naar voren halen. De ongelijke verhoudingen tussen de aandeelhouders is al langer een punt van discussie. De bezorgdheid binnen Nissan dat de fusie van Renault met Fiat Chrysler de invloed van de Japanse autofabrikant in de alliantie kon verzwakken, leidde tot onvoldoende steun voor de fusie. 

Als de twee bedrijven het eens worden, hebben ze nog de zegen nodig van de Franse staat. De Franse regering wil de structuur van de alliantie ongewijzigd laten, maar de relatie en alliantie tussen de autobedrijven wel versterken.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.