Nederland vierde grootste afzetmarkt Tesla

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Er werden in het eerste halfjaar ruim zesduizend Tesla's geregistreerd. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse Tesla-omzet is in het eerste halfjaar met 2,3 procent gestegen naar 361 miljoen dollar (324 miljoen euro). Dat meldt Tesla in zijn halfjaarverslag.

Nederland blijft daarmee de vierde grootste afzetmarkt van de Amerikaanse autofabrikant. De meeste omzet komt uit de VS (5,8 miljard dollar), China (1,5 miljard) en Noorwegen (796 miljoen). Tesla verkocht in Nederland meer dan het dubbele aantal Tesla’s ten opzichte van 2018, maar deed dat bijna uitsluitend met instapmodel Model 3. 

Tesla maakte vorige week bekend dat het halfjaarverlies uitkomt op 1 miljard dollar

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Nederland vierde grootste afzetmarkt Tesla | Automotive Online

Nederland vierde grootste afzetmarkt Tesla

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Er werden in het eerste halfjaar ruim zesduizend Tesla's geregistreerd. (Foto: Shutterstock)

De Nederlandse Tesla-omzet is in het eerste halfjaar met 2,3 procent gestegen naar 361 miljoen dollar (324 miljoen euro). Dat meldt Tesla in zijn halfjaarverslag.

Nederland blijft daarmee de vierde grootste afzetmarkt van de Amerikaanse autofabrikant. De meeste omzet komt uit de VS (5,8 miljard dollar), China (1,5 miljard) en Noorwegen (796 miljoen). Tesla verkocht in Nederland meer dan het dubbele aantal Tesla’s ten opzichte van 2018, maar deed dat bijna uitsluitend met instapmodel Model 3. 

Tesla maakte vorige week bekend dat het halfjaarverlies uitkomt op 1 miljard dollar

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.