BAIC neemt belang van 5% in Daimler

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Daimler en BAIC werken al jaren samen. (Foto: Shutterstock)

De Chinese autofabrikant BAIC Group heeft een belang van 5 procent genomen in Daimler. Dat meldt Daimler vandaag. BAIC informeerde eerder dit jaar Daimler al over het voornemen om aandeelhouder te worden. Beide bedrijven werken al samen in China, waar ze onder meer een gezamenlijke fabriek hebben. 

Het is onbekend wat BAIC betaald heeft. Een aandeel van 5 procent in Daimler heeft tegen de huidige beurskoers een waarde van circa 2,5 miljard euro. Daimler heeft op zijn beurs sinds 2013 een belang van 10 procent in BAIC. Ook bezit het 3 procent van de aandelen in BAIC Bluepark New Energy Technology, dat elektrische auto’s bouwt. 

Ola Källenius, topman van het Duitse concern, is blij met de investering. “Deze stap verstevigt onze al jarenlange samenwerking. De Chinese markt is een belangrijke markt voor ons succes. Deze investering is een blijk van vertrouwen in onze strategie.”

Daimler kent een moeizaam jaar, het gaf al twee winstwaarschuwingen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.