Minder winst Basf door handelsconflict USA-China

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Basf is een van de grootste fabrikanten van autolakken (foto: Basf)

Het Duitse chemieconcern Basf waarschuwt voor een 30 procent lager resultaat (ebit) dan vorig jaar. Het bedrijf geeft de schuld aan het handelsconflict tussen de VS en China. Eerder werd een lichte winststijging van tussen de één en tien procent in het vooruitzicht gesteld.

Volgens een persbericht van Basf heeft het concern last van het de handelsgeschillen tussen de VS en China. Vooral in de auto-industrie vallen grote klappen. De wereldwijde productie kromp de afgelopen zes maanden met 6 procent en in China, de grootste automarkt ter wereld, zelfs met 13 procent, meldt Basf, dat een van de grootste leveranciers van autolakken is. Basf was dit jaar samen met ABS Westland winnaar van de Dave Bebelaar Award voor duurzaamheid.

Ook de omzet is in het tweede kwartaal gedaald, met 4 procent. Basf houdt voor het hele jaar rekening met een kleine krimp van de omzet, terwijl eerder een lichte groei werd verwacht.

Minder winst Basf door handelsconflict USA-China | Automotive Online

Minder winst Basf door handelsconflict USA-China

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Basf is een van de grootste fabrikanten van autolakken (foto: Basf)

Het Duitse chemieconcern Basf waarschuwt voor een 30 procent lager resultaat (ebit) dan vorig jaar. Het bedrijf geeft de schuld aan het handelsconflict tussen de VS en China. Eerder werd een lichte winststijging van tussen de één en tien procent in het vooruitzicht gesteld.

Volgens een persbericht van Basf heeft het concern last van het de handelsgeschillen tussen de VS en China. Vooral in de auto-industrie vallen grote klappen. De wereldwijde productie kromp de afgelopen zes maanden met 6 procent en in China, de grootste automarkt ter wereld, zelfs met 13 procent, meldt Basf, dat een van de grootste leveranciers van autolakken is. Basf was dit jaar samen met ABS Westland winnaar van de Dave Bebelaar Award voor duurzaamheid.

Ook de omzet is in het tweede kwartaal gedaald, met 4 procent. Basf houdt voor het hele jaar rekening met een kleine krimp van de omzet, terwijl eerder een lichte groei werd verwacht.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.