Akzonobel werkt nauwer samen met BYD bij schadeherstel

Redactie Redactie
• Laatste update:
Een van de tools is de recent gelanceerde CO2erepaircalculator. (Foto: Akzonobel)

Verfconcern Akzonobel, dat onder meer autolakken produceert, is benoemd tot wereldwijd ‘refinish’ partner voor de Chinese EV-fabrikant BYD. Dat betekent dat Akzonobel de schadeherstelbedrijven en goedgekeurde reparatieketens voor BYD in de hele wereld kan beleveren met producten en diensten. 

Akzonobel is al sinds 2017 de aanbevolen leverancier voor refinish producten en diensten voor voertuigen van BYD in China. “We zijn erg blij dat we onze samenwerking met BYD wereldwijd kunnen verbreden en samen kunnen werken aan onze gedeelde ambitie om de CO2 emissies terug te dringen,” zegt Patrick Bourguignon, directeur van Akzonobel’s Automotive and Specialty Coatings business in een persbericht. “Transport duurzamer maken is een belangrijke drijfveer voor onze innovatie en BYD kan profiteren van een reeks digitale tools en vooruitstrevende diensten alsmede van onze leidende voertuig refinish systemen.”

CO2erepaircalculator

Een van de tools is de recent gelanceerde CO2erepaircalculator – het volgens Akzonobel eerste reparatiesysteem dat is ontworpen om de CO2 emissies te meten, te beheren en te reduceren. “Dat maakt deel uit van een nieuw initiatief dat als doel heeft om schadeherstellers aan te zetten om duurzamer te worden,” verklaart het bedrijf. Andere digitale oplossingen zijn onder meer Mixit, de digitale kleuridentificatie en herstel applicatie van Akzonobel.

Akzonobel werkt nauwer samen met BYD bij schadeherstel | Automotive Online

Akzonobel werkt nauwer samen met BYD bij schadeherstel

Redactie Redactie
• Laatste update:
Een van de tools is de recent gelanceerde CO2erepaircalculator. (Foto: Akzonobel)

Verfconcern Akzonobel, dat onder meer autolakken produceert, is benoemd tot wereldwijd ‘refinish’ partner voor de Chinese EV-fabrikant BYD. Dat betekent dat Akzonobel de schadeherstelbedrijven en goedgekeurde reparatieketens voor BYD in de hele wereld kan beleveren met producten en diensten. 

Akzonobel is al sinds 2017 de aanbevolen leverancier voor refinish producten en diensten voor voertuigen van BYD in China. “We zijn erg blij dat we onze samenwerking met BYD wereldwijd kunnen verbreden en samen kunnen werken aan onze gedeelde ambitie om de CO2 emissies terug te dringen,” zegt Patrick Bourguignon, directeur van Akzonobel’s Automotive and Specialty Coatings business in een persbericht. “Transport duurzamer maken is een belangrijke drijfveer voor onze innovatie en BYD kan profiteren van een reeks digitale tools en vooruitstrevende diensten alsmede van onze leidende voertuig refinish systemen.”

CO2erepaircalculator

Een van de tools is de recent gelanceerde CO2erepaircalculator – het volgens Akzonobel eerste reparatiesysteem dat is ontworpen om de CO2 emissies te meten, te beheren en te reduceren. “Dat maakt deel uit van een nieuw initiatief dat als doel heeft om schadeherstellers aan te zetten om duurzamer te worden,” verklaart het bedrijf. Andere digitale oplossingen zijn onder meer Mixit, de digitale kleuridentificatie en herstel applicatie van Akzonobel.