Axalta introduceert Royal Magenta

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Royal Magenta is de nieuwe autokleur voor 2022 van lakleverancier Axalta. (Foto: Axalta)

Lakleverancier Axalta Coating Systems bestempelt Royal Magenta tot wereldwijde autokleur van 2022. Dat maakt de lakleverancier bekend.

De kleur ziet er in zonlicht uit als bessenrood, volgens Axalta, maar geeft de auto een mysterieuze en donkere uitstraling in de avonduren. “Royal Magenta heeft een nieuwe, luxueus ogende uitstraling die goed past bij de mobiliteit van morgen”, aldus Hadi Awada, senior vice president van Global Mobility Coatings bij Axalta. “Wij ontwikkelen duurzame, watergedragen technologieën en helpen de mobiliteitssector zo bij de overgang naar steeds duurzamere oplossingen.”

Complex

Productmanager Nancy Lockhart van Axalta stelt dat de kleur er complex uitziet, maar dat ontwikkeling op eenvoudige wijze tot stand is gekomen. “Het ontwerpproces begon met het tinten van watergedragen lakken met verschillende laagsystemen om diepte en kleur te krijgen. Met duurzaamheid in gedachten is de eindkleur bereikt via een conventionele opbouw van een basecoat- en blanke laklaag. Het is niet alleen mooi om te zien, maar is ook gemakkelijk aan te brengen.”

Ondanks de introductie van nieuwe lakken blijft grijs de populairste autokleur in Europa.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.