‘Steun Nissan bepalend voor fusiedeal FCA-Renault’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
FCA en Renaut blijven in gesprek. (Foto: Shutterstock)

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en Renault gaan verder met hun fusiebesprekingen. Bij die onderhandelingen is nog een aantal belangrijke obstakels te overwinnen. De steun van Nissan is belangrijk voor een geslaagde fusie. De aankomende algemene vergadering op 25 juni van het Japanse merk kan bepalend zijn voor de fusiedeal. Daarnaast zijn volgens FCA de politieke condities in Frankrijk belangrijk en moet de Franse overheid een signaal afgeven dat het haar invloed vermindert bij Renault. Zo melden anonieme bronnen tegen Automotive News Europe.

Naar verluidt heeft FCA-ceo Mike Manley eind vorige week gesproken met leidinggevenden van Renault voor nieuwe onderhandelingen. Manley had documenten bij zich met de fusievoorwaarden die van belang zijn voor Renault tijdens de vergadering van Nissan op 25 juni. Zo melden anonieme bronnen aan de Italiaanse krant Il Corriere della Sera. Volgens bronnen is er nog steeds de bereidheid van Nissan en Renault om door te gaan met de onderhandelingen. Nissan verwelkomt het aanbod van de Franse overheid om het aandelenbelang in Renault te verminderen, in ruil voor meer Franse vertegenwoordiging in het bestuur.

Deze toenadering volgt na de dreiging van Renault-voorzitter Jean-Dominique Senard om zich te onthouden van ondersteuning van het corporate governanceplan van Nissan tijdens hun vergadering op 25 juni, een schijnbare riposte nadat Nissan eerder weigerde om de fusie met FCA te ondersteunen.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘Steun Nissan bepalend voor fusiedeal FCA-Renault’ | Automotive Online

‘Steun Nissan bepalend voor fusiedeal FCA-Renault’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
FCA en Renaut blijven in gesprek. (Foto: Shutterstock)

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en Renault gaan verder met hun fusiebesprekingen. Bij die onderhandelingen is nog een aantal belangrijke obstakels te overwinnen. De steun van Nissan is belangrijk voor een geslaagde fusie. De aankomende algemene vergadering op 25 juni van het Japanse merk kan bepalend zijn voor de fusiedeal. Daarnaast zijn volgens FCA de politieke condities in Frankrijk belangrijk en moet de Franse overheid een signaal afgeven dat het haar invloed vermindert bij Renault. Zo melden anonieme bronnen tegen Automotive News Europe.

Naar verluidt heeft FCA-ceo Mike Manley eind vorige week gesproken met leidinggevenden van Renault voor nieuwe onderhandelingen. Manley had documenten bij zich met de fusievoorwaarden die van belang zijn voor Renault tijdens de vergadering van Nissan op 25 juni. Zo melden anonieme bronnen aan de Italiaanse krant Il Corriere della Sera. Volgens bronnen is er nog steeds de bereidheid van Nissan en Renault om door te gaan met de onderhandelingen. Nissan verwelkomt het aanbod van de Franse overheid om het aandelenbelang in Renault te verminderen, in ruil voor meer Franse vertegenwoordiging in het bestuur.

Deze toenadering volgt na de dreiging van Renault-voorzitter Jean-Dominique Senard om zich te onthouden van ondersteuning van het corporate governanceplan van Nissan tijdens hun vergadering op 25 juni, een schijnbare riposte nadat Nissan eerder weigerde om de fusie met FCA te ondersteunen.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.