FCA trekt fusievoorstel Renault in

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
FCA deal afgeketst. (Foto: Shutterstock)

Het bestuur van FCA trekt het voorstel om te fuseren met Renault in. De Italiaans-Amerikaanse groep staat nog wel achter het bod en “vindt de structuur en de voorwaarden daarvan nog steeds zorgvuldig uitgebalanceerd om substantiële voordelen te leveren aan alle partijen.” Dit meldt FCA in een persbericht.

Het is echter voor FCA duidelijk geworden dat de politieke omstandigheden in Frankrijk momenteel niet bestaan ​​om een ​​dergelijke combinatie te laten doorgaan met succes.

Het bestuur van Renault was “niet in staat om een ​​beslissing te nemen vanwege het verzoek van de vertegenwoordigers van de Franse staat om de stemming uit te stellen tot een latere vergadering”, zo meldt Renault in een verklaring.

Volgens internationale media heeft Nissan grote bedenkingen tegen de fusie. Gesprekken tussen de Franse overheid, die garanties wil over het voortbestaan van de alliantie, en de Japanse fabrikanten liepen op niks uit. 

 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

FCA trekt fusievoorstel Renault in | Automotive Online

FCA trekt fusievoorstel Renault in

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
FCA deal afgeketst. (Foto: Shutterstock)

Het bestuur van FCA trekt het voorstel om te fuseren met Renault in. De Italiaans-Amerikaanse groep staat nog wel achter het bod en “vindt de structuur en de voorwaarden daarvan nog steeds zorgvuldig uitgebalanceerd om substantiële voordelen te leveren aan alle partijen.” Dit meldt FCA in een persbericht.

Het is echter voor FCA duidelijk geworden dat de politieke omstandigheden in Frankrijk momenteel niet bestaan ​​om een ​​dergelijke combinatie te laten doorgaan met succes.

Het bestuur van Renault was “niet in staat om een ​​beslissing te nemen vanwege het verzoek van de vertegenwoordigers van de Franse staat om de stemming uit te stellen tot een latere vergadering”, zo meldt Renault in een verklaring.

Volgens internationale media heeft Nissan grote bedenkingen tegen de fusie. Gesprekken tussen de Franse overheid, die garanties wil over het voortbestaan van de alliantie, en de Japanse fabrikanten liepen op niks uit. 

 

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.