‘Honderden banen weg bij reorganisatie Volvo’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Volvo zag de kwartaalwinst dalen. (Foto: Volvo)

Fabrikant Volvo is van plan honderden banen te schrappen. Dat melden Zweedse media. Het bedrijf laat in een reactie weten “constant de kosten tegen het licht te houden”, maar doet geen uitspraken over hoeveel banen er verdwijnen. Eigenaar Geely zou vanwege de moeizame omstandigheden de geplande beursgang willen uitstellen. Er werken 43 duizend mensen bij het concern.

Eerder dit jaar meldde Volvo een lagere kwartaalwinst. Het bedrijf verwacht een moeizaam jaar, mede als gevolg van de onzekere economie. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Honderden banen weg bij reorganisatie Volvo’ | Automotive Online

‘Honderden banen weg bij reorganisatie Volvo’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Volvo zag de kwartaalwinst dalen. (Foto: Volvo)

Fabrikant Volvo is van plan honderden banen te schrappen. Dat melden Zweedse media. Het bedrijf laat in een reactie weten “constant de kosten tegen het licht te houden”, maar doet geen uitspraken over hoeveel banen er verdwijnen. Eigenaar Geely zou vanwege de moeizame omstandigheden de geplande beursgang willen uitstellen. Er werken 43 duizend mensen bij het concern.

Eerder dit jaar meldde Volvo een lagere kwartaalwinst. Het bedrijf verwacht een moeizaam jaar, mede als gevolg van de onzekere economie. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.