‘BAIC streeft naar belang in Daimler’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Beide merken hebben een gezamenlijke fabriek in Beijing. (Foto: BAIC)

De Chinese autofabrikant BAIC Group wil een belang nemen van 4 tot 5 procent in Daimler. Dat meldt Reuters. Volgens het persbureau wil het Chinese bedrijf zo de samenwerking die het met Daimler heeft veilig stellen. In China hebben beide een joint venture. Daimler houdt een belang van dertig procent in BAIC.

Recent werd bekend dat Daimler samen met Geely (dat sinds 2018 een belang in Daimler heeft), de nieuwe Smart gaat bouwen. Ook Renault en Nissan hebben beide een belang van 1,54 procent in Daimler.

BAIC zou Daimler al hebben geïnformeerd. De Chinese overheid moet nog toestemming verlenen voor de transactie. Met de huidige beurskoers kost het belang BAIC rond de drie miljard euro.

Beide fabrikanten hebben nog niet gereageerd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.