Nederland zakt een plaats op Tesla-verkoopranglijst

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De Model 3. (Foto: Tesla)

In het eerste kwartaal draaide Tesla in Nederland een omzet van 113 miljoen dollar (101 miljoen euro), tegen 146 miljoen vorig jaar. De Tesla-registraties stegen in het eerste kwartaal wel fors, van 1.181 naar 2.761. Maar dat zijn bijna uitsluitend Tesla’s Model 3, die aanzienlijk goedkoper zijn dan de Model S en X. 

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de fabrikant. Eerder werd al bekend dat Tesla een aandelenemissie overweegt.

Nederland zakt naar de vierde plaats op de wereldwijde Tesla-ranglijst. De VS, China en Noorwegen staan boven Nederland. In Noorwegen werd door Tesla in Q1 in totaal 416 miljoen dollar omgezet, tegen 162 miljoen vorig jaar. De VS is met een omzet van 2,3 miljard de belangrijkste afzetmarkt. 

Twitter

Tesla-topman Elon Musk bereikte vrijdag een akkoord bereikt met de Amerikaanse beurswaakhond SEC over zijn Twitter-gedrag. Zonder toestemming van het juridische team van Tesla mag hij geen tweets over financiële zaken meer versturen. Musk kwam het afgelopen jaren meermaals in opspraak door zijn tweets.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.