Nissan dient aanklacht in tegen Ghosn

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Ghosn zou vijf miljoen hebben verduisterd. (Foto: Shutterstock)

Carlos Ghosn is aangeklaagd voor het wegsluizen van 5 miljoen euro van Nissan naar rekeningen waar hij zelf controle over had. Dat meldt Nissan. De transacties, die via het Midden-Oosten verliepen, waren al langer onderwerp van onderzoek.

Ghosn werd vorige maand op borg vrijgelaten en daarna toch weer gearresteerd. Inmiddels is hij bij alle betrokken fabrikanten uit zijn functies ontheven.

Nissan heeft zelf de aanklacht ingediend. Volgens het concern werden de betalingen gedaan aan een buitenlands dealerbedrijf via een dochteronderneming van Nissan. Die betalingen waren volgens Nissan voor Ghosn zijn eigen gewin. De fabrikant wil dat Ghosn gestraft wordt. “Wij nemen deze onfortuinlijke zaak zeer serieus en vragen om gepaste sancties.”   

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Nissan dient aanklacht in tegen Ghosn | Automotive Online

Nissan dient aanklacht in tegen Ghosn

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Ghosn zou vijf miljoen hebben verduisterd. (Foto: Shutterstock)

Carlos Ghosn is aangeklaagd voor het wegsluizen van 5 miljoen euro van Nissan naar rekeningen waar hij zelf controle over had. Dat meldt Nissan. De transacties, die via het Midden-Oosten verliepen, waren al langer onderwerp van onderzoek.

Ghosn werd vorige maand op borg vrijgelaten en daarna toch weer gearresteerd. Inmiddels is hij bij alle betrokken fabrikanten uit zijn functies ontheven.

Nissan heeft zelf de aanklacht ingediend. Volgens het concern werden de betalingen gedaan aan een buitenlands dealerbedrijf via een dochteronderneming van Nissan. Die betalingen waren volgens Nissan voor Ghosn zijn eigen gewin. De fabrikant wil dat Ghosn gestraft wordt. “Wij nemen deze onfortuinlijke zaak zeer serieus en vragen om gepaste sancties.”   

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.