Musk na presentatie model Y: ‘Binnen een jaar miljoenste Tesla’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Model Y staat iets hoger op de wielen dan de Model 3 (foto: Tesla)

Gisteren onthulde Tesla-ceo Elon Musk tijdens een 40 minuten durende bijeenkomst in Los Angeles de nieuwe Tesla Model Y. Hij kondigde daarbij aan dat de totale productie van Tesla – tot nog toe zijn er 515 duizend gemaakt – binnen een jaar de 1 miljoen zal bereiken.

De Tesla Model Y is een crossover die hetzelfde onderstel gebruikt als de Model 3. De auto staat iets hoger op de wielen, wordt iets langer en iets hoger dan de Model 3. Driekwart van de onderdelen komt overeen en daarom verwacht Tesla dat de productie soepeler zal opstarten dan die van Model 3, waarbij een aanzienlijke vertraging leidde tot voor veel extra kosten.

Musk kondigde de duurdere long range-versies van Model Y aan voor eind 2020, de goedkopere versies komen pas in 2021 in de Verenigde Staten op de markt. Europa moet nog wat langer wachten. Voor de long range zijn wel al Nederlandse prijzen bekend gemaakt, meldt Autoweek: die gaan variëren van 56 tot 69 duizend euro.

Met de Model Y zou Tesla het woordgrapje van Elon Musk realiseren. De typenamen van de vier leverbare modellen zijn dan S3XY.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Musk na presentatie model Y: ‘Binnen een jaar miljoenste Tesla’ | Automotive Online

Musk na presentatie model Y: ‘Binnen een jaar miljoenste Tesla’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Model Y staat iets hoger op de wielen dan de Model 3 (foto: Tesla)

Gisteren onthulde Tesla-ceo Elon Musk tijdens een 40 minuten durende bijeenkomst in Los Angeles de nieuwe Tesla Model Y. Hij kondigde daarbij aan dat de totale productie van Tesla – tot nog toe zijn er 515 duizend gemaakt – binnen een jaar de 1 miljoen zal bereiken.

De Tesla Model Y is een crossover die hetzelfde onderstel gebruikt als de Model 3. De auto staat iets hoger op de wielen, wordt iets langer en iets hoger dan de Model 3. Driekwart van de onderdelen komt overeen en daarom verwacht Tesla dat de productie soepeler zal opstarten dan die van Model 3, waarbij een aanzienlijke vertraging leidde tot voor veel extra kosten.

Musk kondigde de duurdere long range-versies van Model Y aan voor eind 2020, de goedkopere versies komen pas in 2021 in de Verenigde Staten op de markt. Europa moet nog wat langer wachten. Voor de long range zijn wel al Nederlandse prijzen bekend gemaakt, meldt Autoweek: die gaan variëren van 56 tot 69 duizend euro.

Met de Model Y zou Tesla het woordgrapje van Elon Musk realiseren. De typenamen van de vier leverbare modellen zijn dan S3XY.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.