Volkswagen deelt elektrisch MEB-platform met andere fabrikanten

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Het MEB-platform van Volkswagen (foto: VW)

Volkswagen stelt de Modularer Elektrobaukasten (MEB), het platform dat het merk heeft ontwikkeld voor zijn volledig elektrische modellen, ook ter beschikking aan andere fabrikanten. Dit maakt het concern bekend. e.GO Mobile uit Aken is de eerste externe partner die op basis van Volkswagen’s MEB-platform auto’s gaat produceren. Deze komen in de loop van 2019 ook in Nederland te koop.   

Meest concreet is de ontwikkeling die VW zelf doet op basis van het MEB-platform. Op de autotentoonstelling van Genève, die momenteel plaatsvindt, toont het merk de elektrische ID.buggy op basis van het MEB-platform. De fabrikant benadrukt dat het zelfs praktisch toepasbaar is voor auto’s die in een kleine oplage worden geproduceerd. Ford zou ook interesse hebben in het platform.

Toch deelt VW het platform vooral vanwege de schaalvoordelen. De Duitse fabrikant streeft naar een eerste golf van circa 15 miljoen volledig elektrisch aangedreven voertuigen op basis van het MEB-platform.

Volkswagen investeert in de periode tot en met 2023 zo’n 30 miljard euro in elektrificering van het wagenpark. Het concern streeft naar dat in 2025 ongeveer een kwart van het totale aantal verkochte auto’s van de Volkswagen Group elektrisch wordt aangedreven. In Nederland moet volgend jaar al 20 procent van de verkoop uit EV’s bestaan.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.