Honda gaat fabriek sluiten in Verenigd Koninkrijk

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
In de VK wordt onder andere de Honda Civic gebouwd. (Foto: Honda)

De Japanse automaker gaat de autofabriek in Swindon, in het zuidwesten van Engeland, in 2021 te sluiten. Dat maakt Honda vandaag bekend in een persverklaring. De fabriek in Swindon is de enige die Honda heeft in het Verenigd Koninkrijk.

Honda produceert op jaarbasis circa 150 duizend personenauto’s in deze fabriek, waarvan het merendeel wordt geëxporteerd naar EU-landen. Het is voor het eerst dat een Japanse autofabrikant van plan is zich helemaal terug te trekken uit het VK. Het hoofdkantoor van Honda Europe blijft wel gevestigd in de VK. Volgens de autofabrikant heeft de sluiting van de fabriek te maken met een wereldwijde reorganisatie van de fabrieken. Volgens Honda is de beslissing geen gevolg van de Brexit. Vooral door de toenemende elektrificering wil de fabrikant zijn productiefaciliteiten meer concentreren en daar grotere volumes kunnen maken.

Als gevolg van de onzekerheid rondom de Brexit kondigde autofabrikant Nissan eerder aan de X-Trail niet in de VK te gaan produceren. Ook Ford en Jaguar Landrover waarschuwen voor de gevolgen van een Brexit op hun productiebeleid.   

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Honda gaat fabriek sluiten in Verenigd Koninkrijk | Automotive Online

Honda gaat fabriek sluiten in Verenigd Koninkrijk

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
In de VK wordt onder andere de Honda Civic gebouwd. (Foto: Honda)

De Japanse automaker gaat de autofabriek in Swindon, in het zuidwesten van Engeland, in 2021 te sluiten. Dat maakt Honda vandaag bekend in een persverklaring. De fabriek in Swindon is de enige die Honda heeft in het Verenigd Koninkrijk.

Honda produceert op jaarbasis circa 150 duizend personenauto’s in deze fabriek, waarvan het merendeel wordt geëxporteerd naar EU-landen. Het is voor het eerst dat een Japanse autofabrikant van plan is zich helemaal terug te trekken uit het VK. Het hoofdkantoor van Honda Europe blijft wel gevestigd in de VK. Volgens de autofabrikant heeft de sluiting van de fabriek te maken met een wereldwijde reorganisatie van de fabrieken. Volgens Honda is de beslissing geen gevolg van de Brexit. Vooral door de toenemende elektrificering wil de fabrikant zijn productiefaciliteiten meer concentreren en daar grotere volumes kunnen maken.

Als gevolg van de onzekerheid rondom de Brexit kondigde autofabrikant Nissan eerder aan de X-Trail niet in de VK te gaan produceren. Ook Ford en Jaguar Landrover waarschuwen voor de gevolgen van een Brexit op hun productiebeleid.   

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.