‘Japanse rechtbank wil Ghosn niet vrijlaten’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Carlos Ghosn wordt niet vrijgelaten. (Foto: Shutterstock)

De rechtbank heeft het verzoek om vrijlating van Carlos Ghosn afgewezen. Dat melden diverse media, waaronder de NOS. De voormalig topman van Nissan had de rechtbank in Japan gevraagd zijn proces in vrijheid af te wachten. Hij had aangeboden een elektronische enkelband te dragen, zijn paspoort in te leveren en zelf de beveiliging te betalen, maar de rechtbank wees zijn verzoek af.

Ghosn zit inmiddels al meer dan twee maanden vast in een gevangenis in Japan op verdenking van fraude en financiële misstanden. Hij vroeg de rechters vorige week ook al om toestemming om naar Frankrijk te gaan en zou dan voor de zittingsdagen naar Tokio afreizen. Omdat de rechtbank vreesde dat er bewijsmateriaal zou worden vernietigd, werd dat verzoek afgewezen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Japanse rechtbank wil Ghosn niet vrijlaten’ | Automotive Online

‘Japanse rechtbank wil Ghosn niet vrijlaten’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Carlos Ghosn wordt niet vrijgelaten. (Foto: Shutterstock)

De rechtbank heeft het verzoek om vrijlating van Carlos Ghosn afgewezen. Dat melden diverse media, waaronder de NOS. De voormalig topman van Nissan had de rechtbank in Japan gevraagd zijn proces in vrijheid af te wachten. Hij had aangeboden een elektronische enkelband te dragen, zijn paspoort in te leveren en zelf de beveiliging te betalen, maar de rechtbank wees zijn verzoek af.

Ghosn zit inmiddels al meer dan twee maanden vast in een gevangenis in Japan op verdenking van fraude en financiële misstanden. Hij vroeg de rechters vorige week ook al om toestemming om naar Frankrijk te gaan en zou dan voor de zittingsdagen naar Tokio afreizen. Omdat de rechtbank vreesde dat er bewijsmateriaal zou worden vernietigd, werd dat verzoek afgewezen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.