‘Frankrijk: Geen fusieplannen voor Renault en Nissan’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Volgens de Japanse krant Nikkei werkt Renault aan een integratieplan met fabrikant Nissan. Maar dezelfde dag nog ontkende de Franse minister van financiën Bruno Le Maire het bestaan van zulke plannen in de krant Journal du Dimanche.”We willen de alliantie in stand houden”, aldus Le Maire. “Er liggen geen plannen op tafel voor een herverdeling van de wederzijdse aandelenbelangen in Renault en Nissan.”

Volgens Nikkei was Martin Val, die namens de Franse staat zitting heeft in de raad van bestuur van Renault, vorige week in Japan om een integratieplan te bespreken. Ook zou zijn gesproken over een nieuwe topman voor Nissan, waar Renault een beslissende stem in heeft.

De Franse staat heeft een belang van 15 procent in Renault, dat op zijn beurt weer 44,3.procent van de aandelen in Nissan bezit terwijl Nissan voor 15 procent aandeelhouder is in Renault. 

Carlos Ghosn, de topman van Renault en de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie zit momenteel vast op verdenking van fraude. Ghosn had al plannen voor een fusie tussen Renault en Nissan. Volgens verschillende bronnen uit de naaste omgeving van Ghosn zouden de beschuldigingen aan het adres van Ghosn onderdeel uit maken van een complot om de fusie te voorkomen.  

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

‘Frankrijk: Geen fusieplannen voor Renault en Nissan’ | Automotive Online

‘Frankrijk: Geen fusieplannen voor Renault en Nissan’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Volgens de Japanse krant Nikkei werkt Renault aan een integratieplan met fabrikant Nissan. Maar dezelfde dag nog ontkende de Franse minister van financiën Bruno Le Maire het bestaan van zulke plannen in de krant Journal du Dimanche.”We willen de alliantie in stand houden”, aldus Le Maire. “Er liggen geen plannen op tafel voor een herverdeling van de wederzijdse aandelenbelangen in Renault en Nissan.”

Volgens Nikkei was Martin Val, die namens de Franse staat zitting heeft in de raad van bestuur van Renault, vorige week in Japan om een integratieplan te bespreken. Ook zou zijn gesproken over een nieuwe topman voor Nissan, waar Renault een beslissende stem in heeft.

De Franse staat heeft een belang van 15 procent in Renault, dat op zijn beurt weer 44,3.procent van de aandelen in Nissan bezit terwijl Nissan voor 15 procent aandeelhouder is in Renault. 

Carlos Ghosn, de topman van Renault en de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie zit momenteel vast op verdenking van fraude. Ghosn had al plannen voor een fusie tussen Renault en Nissan. Volgens verschillende bronnen uit de naaste omgeving van Ghosn zouden de beschuldigingen aan het adres van Ghosn onderdeel uit maken van een complot om de fusie te voorkomen.  

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.