‘Ook Mitsubishi ontslaat Ghosn’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Ghosn staat officieel nog wel aan het hoofd van Renault en de alliantie met Nissan en Mitsubishi. (Foto: Shutterstock)

In navolging van Nissan, ontslaat nu ook het bestuur van Mitsubishi zijn voorzitter Carlos Ghosn. Dat melden persbureaus Reuters en ANP. Mitsubishi zelf heeft nog geen statement over het ontslag naar buiten gebracht. Ghosn werd afgelopen week gearresteerd in Japan op verdenking van belastingfraude en misbruik van bedrijfseigendommen. 

Mitsubishi-topman Osamu Masuko zal Ghosn tijdelijk vervangen. Ghosn is nog wel topman van de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie en ceo bij Renault. De Franse autofabrikant wil nog geen afscheid nemen van Ghosn. Wel worden zijn taken tijdelijk overgenomen door operationeel directeur Thierry Bolloré.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.