‘Geely stelt beursgang Volvo uit’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Foto: Volvo

De in mei aangekondigde beursgang van Volvo Cars, gaat voorlopig niet door, dat meldt The Financial Times vandaag.  Volgens ceo Hakan Samuelsson zijn de omstandigheden op dit moment niet optimaal om investeerders zekerheid te geven over een meerwaarde. Volgens hem zijn er stabiele marktomstandigheden nodig voor een beursnotering.

Geely, de Chinese eigenaar van Volvo, ging ervan uit dat Volvo Cars op 30 miljard dollar gewaardeerd zou worden. Maar Geely vreest nu dat beleggers de aandelen zouden zien uitglijden na de beursgang, meldt de krant. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Volvo voor het einde van dit jaar naar de beurs zou gaan.

In mei van dit jaar kwam naar buiten dat Geely drie verschillende investeringsbanken in de arm had genomen om het Zweedse automerk naar de beurs te brengen. Daarbij werd gesproken van een beurswaarde tussen de 16 en 30 miljard dollar. Geely kocht Volvo in 2010.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

‘Geely stelt beursgang Volvo uit’ | Automotive Online

‘Geely stelt beursgang Volvo uit’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Foto: Volvo

De in mei aangekondigde beursgang van Volvo Cars, gaat voorlopig niet door, dat meldt The Financial Times vandaag.  Volgens ceo Hakan Samuelsson zijn de omstandigheden op dit moment niet optimaal om investeerders zekerheid te geven over een meerwaarde. Volgens hem zijn er stabiele marktomstandigheden nodig voor een beursnotering.

Geely, de Chinese eigenaar van Volvo, ging ervan uit dat Volvo Cars op 30 miljard dollar gewaardeerd zou worden. Maar Geely vreest nu dat beleggers de aandelen zouden zien uitglijden na de beursgang, meldt de krant. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Volvo voor het einde van dit jaar naar de beurs zou gaan.

In mei van dit jaar kwam naar buiten dat Geely drie verschillende investeringsbanken in de arm had genomen om het Zweedse automerk naar de beurs te brengen. Daarbij werd gesproken van een beurswaarde tussen de 16 en 30 miljard dollar. Geely kocht Volvo in 2010.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.