Rechter laat Audi-topman Stadler langer vastzitten

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Topman Rupert Stadler blijft achter de tralies. (Foto: Audi)

Rupert Stadler (55) werd bijna twee maanden geleden gearresteerd vanwege vermeende betrokkenheid bij het dieselschandaal, dat in 2015 aan het licht kwam. Stadler werd op 18 juni gearresteerd bij zijn woning in het Duitse Ingolstadt. Hij deed vervolgens een verzoek tot vrijlating. Dat verzoek is vandaag door de rechtbank in München afgewezen, zo melden diverse media.

Volgens de rechtbank heeft Stadler ‘voertuigen verkocht ondanks het feit dat hij op de hoogte was van manipulaties of van het verdoezelen van die manipulaties’. Ook blijft hij langer vastzitten omdat er bewijsmateriaal beschikbaar is waarmee hij zou kunnen knoeien als hij weer vrijkomt.

Stadler wordt sinds zijn arrestatie vervangen door de Nederlander Bram Schot (56), die sinds het najaar van 2017 in de directie van de autofabrikant zit. Stadler heeft sinds 2007 de leiding over Audi.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.