Hella en Automotive Lighting beboet wegens kartelvorming

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dit meldt de Europese Commissie.

De drie producenten van autoverlichting stemden drie jaar lang hun prijzen en voorwaarden op elkaar af. Het ging om de levering aan autofabrikanten van onder meer koplampen, dagrijverlichting, achter- en mistlampen en hulpverlichting. “Deze producenten spanden samen in plaats van dat ze concurreerden”, concludeert Margrethe Vestager, EU-commissaris van mededinging. “Daarmee hebben ze de auto-industrie schade toegebracht.”

Het Duits-Italiaanse Automotive Lighting moet 16,3 miljoen euro betalen, het Duitse Hella 10,4 miljoen. Het Franse Valeo ontliep een boete van 30,5 miljoen euro omdat het bedrijf het bestaan van het kartel aan de commissie onthulde, aldus de EC.

De EC deelt vaker boetes uit aan toeleveranciers die samenwerken. Zo kregen de accufabrieken eerder dit jaar ook al forse boetes.

Reacties

  • Ruud Willemsen

    Ik erger met mateloos op de wijze waarop de EU-commissaris van mededinging boetes uitdeelt aan Europese producenten terwijl een Hella,Inpro,MHW volop geinvesteerd hebben en nog steeds om innovatieve verlichting te ontwerpen terwijl hun producten binnen enkele dagen na produktie schaamteloos gekopieerd nagemaakt werden en nog steeds door Chinese Piraten Copy Cats met veelal vervalste e keurmerkmerken en belabberde kwaliteit vocht, condens sluiting ergenis bij bedrijven en consumenten. Ipv de Europese bedrijven te beschermen worden de Europese bedrijven maakindustrie door onze eigen EU Brusselse Kermis kapot gemaakt met gevolg ontslagen en geld geven aan de EU terwijl dit geld gebruikt zou moeten worden om door te innoveren.

Hella en Automotive Lighting beboet wegens kartelvorming | Automotive Online

Hella en Automotive Lighting beboet wegens kartelvorming

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dit meldt de Europese Commissie.

De drie producenten van autoverlichting stemden drie jaar lang hun prijzen en voorwaarden op elkaar af. Het ging om de levering aan autofabrikanten van onder meer koplampen, dagrijverlichting, achter- en mistlampen en hulpverlichting. “Deze producenten spanden samen in plaats van dat ze concurreerden”, concludeert Margrethe Vestager, EU-commissaris van mededinging. “Daarmee hebben ze de auto-industrie schade toegebracht.”

Het Duits-Italiaanse Automotive Lighting moet 16,3 miljoen euro betalen, het Duitse Hella 10,4 miljoen. Het Franse Valeo ontliep een boete van 30,5 miljoen euro omdat het bedrijf het bestaan van het kartel aan de commissie onthulde, aldus de EC.

De EC deelt vaker boetes uit aan toeleveranciers die samenwerken. Zo kregen de accufabrieken eerder dit jaar ook al forse boetes.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Reacties

  • Ruud Willemsen

    Ik erger met mateloos op de wijze waarop de EU-commissaris van mededinging boetes uitdeelt aan Europese producenten terwijl een Hella,Inpro,MHW volop geinvesteerd hebben en nog steeds om innovatieve verlichting te ontwerpen terwijl hun producten binnen enkele dagen na produktie schaamteloos gekopieerd nagemaakt werden en nog steeds door Chinese Piraten Copy Cats met veelal vervalste e keurmerkmerken en belabberde kwaliteit vocht, condens sluiting ergenis bij bedrijven en consumenten. Ipv de Europese bedrijven te beschermen worden de Europese bedrijven maakindustrie door onze eigen EU Brusselse Kermis kapot gemaakt met gevolg ontslagen en geld geven aan de EU terwijl dit geld gebruikt zou moeten worden om door te innoveren.