Volkswagen schikt voor 14,7 miljard dollar in VS

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard

Van het bedrag gaat circa 10 miljard dollar zitten in de aanpassing en terugkoop van auto’s. 2 miljard dollar moet Volkswagen investeren in de ontwikkeling van schonere auto’s en de overige 2,7 miljard dollar is een boete. Vorige week werd bekend dat ook individuele staten een aanklacht tegen VW in hebben gediend.

Lees alles over het dieselschandaal in ons dossier Emissiefraude VAG 

De autofabrikant gaat zijn Amerikaanse klanten die hun Volkswagen of Audi door een dealer laten aanpassen een vergoeding betalen van tussen de 5.100 en iets minder dan 10 duizend dollar per voertuig – afhankelijk van het model type en bouwjaar. Bij de terugkoop van een Audi of Volkswagen met sjoemelsoftware betaalt VAG tussen 12 duizend en 45 duizend dollar per voertuig. 

In de voorlopig goedgekeurde schikking zijn alleen de circa 480 duizend voertuigen met een 2.0 liter diesel meegenomen die betrokken zijn bij het dieselschandaal. Er is nog een overeenkomst in behandeling voor de ongeveer 85 duizend voertuigen met grotere motoren.

 Lees hier de volledige uitspraak van de Rechtbank van San Francisco.

Volkswagen schikt voor 14,7 miljard dollar in VS | Automotive Online

Volkswagen schikt voor 14,7 miljard dollar in VS

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard

Van het bedrag gaat circa 10 miljard dollar zitten in de aanpassing en terugkoop van auto’s. 2 miljard dollar moet Volkswagen investeren in de ontwikkeling van schonere auto’s en de overige 2,7 miljard dollar is een boete. Vorige week werd bekend dat ook individuele staten een aanklacht tegen VW in hebben gediend.

Lees alles over het dieselschandaal in ons dossier Emissiefraude VAG 

De autofabrikant gaat zijn Amerikaanse klanten die hun Volkswagen of Audi door een dealer laten aanpassen een vergoeding betalen van tussen de 5.100 en iets minder dan 10 duizend dollar per voertuig – afhankelijk van het model type en bouwjaar. Bij de terugkoop van een Audi of Volkswagen met sjoemelsoftware betaalt VAG tussen 12 duizend en 45 duizend dollar per voertuig. 

In de voorlopig goedgekeurde schikking zijn alleen de circa 480 duizend voertuigen met een 2.0 liter diesel meegenomen die betrokken zijn bij het dieselschandaal. Er is nog een overeenkomst in behandeling voor de ongeveer 85 duizend voertuigen met grotere motoren.

 Lees hier de volledige uitspraak van de Rechtbank van San Francisco.