Duitse milieuclub verdenkt ook Renault van gesjoemel (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Een maand geleden kwam Opel al onder vuur te liggen van DUH.  

De DUH kreeg aanwijzingen dat de Espace veel meer NOx uitstoot dan is toegestaan en besloot daarop de auto aan tests te onderwerpen. De organisatie roept op tot het snel invoeren van real driving tests en periodieke praktijkcontroles. 

PSA Peugeot Citroën maakt vandaag bekend dat het gaat samenwerken met de brancheorganisatie Transport & Environment voor het vaststellen van de werkelijke brandstof- en NOx-cijfers van zijn belangrijkste personenautomodellen. De eerste cijfers worden in de lente van 2016 verwacht.

Update 25-11:
Renault stelt dat de Espace, net als alle andere auto’s van Renault op de markt, de van kracht zijnde regelgeving respecteert. “De testprocedures die toegepast zijn aan de Universiteit van Bern zijn niet volledig conform de Europese regelgeving waardoor er grote verschillen in de resultaten ontstaan die, zoals vermeld in het rapport, ‘extra metingen’ vereisen, en daarmee dus niet concluderend zijn”, aldus Renault in een reactie.

“Niettemin verdiept Renault zich in de resultaten om daar ieder detail van te begrijpen. Des te meer omdat in augustus 2015 de onafhankelijke Duitse organisatie ADAC de Renault Espace heeft getest en op basis daarvan publiceerde dat deze auto conform de norm is.”  

Duitse milieuclub verdenkt ook Renault van gesjoemel (update) | Automotive Online

Duitse milieuclub verdenkt ook Renault van gesjoemel (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Een maand geleden kwam Opel al onder vuur te liggen van DUH.  

De DUH kreeg aanwijzingen dat de Espace veel meer NOx uitstoot dan is toegestaan en besloot daarop de auto aan tests te onderwerpen. De organisatie roept op tot het snel invoeren van real driving tests en periodieke praktijkcontroles. 

PSA Peugeot Citroën maakt vandaag bekend dat het gaat samenwerken met de brancheorganisatie Transport & Environment voor het vaststellen van de werkelijke brandstof- en NOx-cijfers van zijn belangrijkste personenautomodellen. De eerste cijfers worden in de lente van 2016 verwacht.

Update 25-11:
Renault stelt dat de Espace, net als alle andere auto’s van Renault op de markt, de van kracht zijnde regelgeving respecteert. “De testprocedures die toegepast zijn aan de Universiteit van Bern zijn niet volledig conform de Europese regelgeving waardoor er grote verschillen in de resultaten ontstaan die, zoals vermeld in het rapport, ‘extra metingen’ vereisen, en daarmee dus niet concluderend zijn”, aldus Renault in een reactie.

“Niettemin verdiept Renault zich in de resultaten om daar ieder detail van te begrijpen. Des te meer omdat in augustus 2015 de onafhankelijke Duitse organisatie ADAC de Renault Espace heeft getest en op basis daarvan publiceerde dat deze auto conform de norm is.”