‘Nevs mag geen nieuwe Saabs meer bouwen’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de Belgische krant De Standaard.

Nevs-topman Mattias Bergman zei deze week tegen de Zweedse krant Svenska Dagbladet dat de inspanningen om de rechten terug te krijgen zonder resultaat bleven en dat de fabrikant naar een `plan B` uitkeek. 

Dat alternatieve plan wordt onder meer gesmeed met de Chinese fabrikant Dongfeng. Nevs maakte deze week ook bekend zijn samenwerking met het bedrijf verder uit te breiden.

Het automerk Saab is ontstaan uit de Defensiegroep Saab AB. Het merk was in 1990 verkocht aan General Motors, die het in 2010 doorverkocht aan Spyker. In 2012 ging het noodlijdende Saab failliet, en Nevs kocht de Saab-activiteiten en -fabriek in Trollhättan uit de boedel. Nevs heeft slechts een half jaar nieuwe Saabs gebouwd voordat het zelf in de problemen kwam. 

‘Nevs mag geen nieuwe Saabs meer bouwen’ | Automotive Online

‘Nevs mag geen nieuwe Saabs meer bouwen’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de Belgische krant De Standaard.

Nevs-topman Mattias Bergman zei deze week tegen de Zweedse krant Svenska Dagbladet dat de inspanningen om de rechten terug te krijgen zonder resultaat bleven en dat de fabrikant naar een `plan B` uitkeek. 

Dat alternatieve plan wordt onder meer gesmeed met de Chinese fabrikant Dongfeng. Nevs maakte deze week ook bekend zijn samenwerking met het bedrijf verder uit te breiden.

Het automerk Saab is ontstaan uit de Defensiegroep Saab AB. Het merk was in 1990 verkocht aan General Motors, die het in 2010 doorverkocht aan Spyker. In 2012 ging het noodlijdende Saab failliet, en Nevs kocht de Saab-activiteiten en -fabriek in Trollhättan uit de boedel. Nevs heeft slechts een half jaar nieuwe Saabs gebouwd voordat het zelf in de problemen kwam.