H1: Spyker bouwt nul auto’s, maakt 126,2 mln winst

Redactie Redactie
• Laatste update:

De autofabrikant heeft geen auto’s geproduceerd maar wel 126,2 miljoen euro winst gemaakt. Het gaat om een boekhoudkundige winst die het resultaat is van 131 miljoen euro aan herstructurering en recapitalisatie. In feite het reduceren van uitstaande schulden. Bekijk alle details over les twee ‘boekhouden voor gevorderden’ in het persbericht (pdf) van Spyker.

Meer geld nodig
Maar met het kwijtspelen van schulden alleen is het bedrijf nog niet uit zwaar weer. Om de operatie de komende twaalf maanden veilig te stellen is verdere financiering nodig. Het Spyker-management is in gesprek met verschillende investeerders en verwacht hier genoeg nieuwe fondsen uit te kunnen halen om uiteindelijk weer auto’s te gaan bouwen. 

Maar dit alles is onder voorbehoud: “In het geval dat het management er niet in slaagt de noodzakelijke financiering op tijd los te krijgen, of in het geval van andere tegenslagen, zal de continuiteit van het bedrijf Spyker zeer onzeker worden,” meldt het bedrijf.  

H1: Spyker bouwt nul auto’s, maakt 126,2 mln winst | Automotive Online

H1: Spyker bouwt nul auto’s, maakt 126,2 mln winst

Redactie Redactie
• Laatste update:

De autofabrikant heeft geen auto’s geproduceerd maar wel 126,2 miljoen euro winst gemaakt. Het gaat om een boekhoudkundige winst die het resultaat is van 131 miljoen euro aan herstructurering en recapitalisatie. In feite het reduceren van uitstaande schulden. Bekijk alle details over les twee ‘boekhouden voor gevorderden’ in het persbericht (pdf) van Spyker.

Meer geld nodig
Maar met het kwijtspelen van schulden alleen is het bedrijf nog niet uit zwaar weer. Om de operatie de komende twaalf maanden veilig te stellen is verdere financiering nodig. Het Spyker-management is in gesprek met verschillende investeerders en verwacht hier genoeg nieuwe fondsen uit te kunnen halen om uiteindelijk weer auto’s te gaan bouwen. 

Maar dit alles is onder voorbehoud: “In het geval dat het management er niet in slaagt de noodzakelijke financiering op tijd los te krijgen, of in het geval van andere tegenslagen, zal de continuiteit van het bedrijf Spyker zeer onzeker worden,” meldt het bedrijf.