Merkrechten Spyker te koop na faillissement

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Autobouwer Spyker NV is afgelopen week failliet verklaard door rechtbank Midden-Nederland in Den Haag. Dat blijkt uit het faillissementsregister. Curator Dennis Steffens van advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef Advocaten biedt nu de wereldwijde merkenrechten te koop aan om zo te voldoen aan de schuldeisers, zo bevestigt hij aan Automotive.

In 2014 werd al het faillissement uitgesproken over marketingbedrijf Spyker Events & Branding bv en Spyker Services bv. Topman Victor Muller wist destijds het bankroet van het moederbedrijf tegen te gaan, maar het marketingbedrijf ging wel failliet. Afgelopen augustus zou een Russische investeerder geld willen steken in het sportwagenmerk. Toen die investering uitbleef en de openstaande schulden van het marketingbedrijf van 2 miljoen euro niet betaald werden, vroeg curator Jan Willem van Andel het faillissement aan van de autobouwer.

Victor Muller, ceo van Spyker, noemt het laatste faillissement slechts een detail. Dat zegt hij tegen Automotive in reactie op het nieuws. Het zou volgens de topman om een lege huls gaan, omdat dit het oude beursfonds betreft. “Spyker Limited bestaat nog en dus ook het bedrijf”, aldus Muller. Hij gaat er vanuit dat hij de verkoop van merkenrechten dan ook terug kan draaien.

Curator Steffens gaat over tot de verkoop van de merkenrechten, omdat eerdere overeenkomsten met Muller niet tot het betalen van de schulden aan de schuldeisers hebben geleid. “Het is meneer Muller niet gelukt om te komen tot alternatieven, waardoor het nu noodzakelijk wordt om de merkenrechten te verkopen”, zegt Steffens. “Er zijn veel gegadigden uit onder andere Nederland, China en de Verenigde Staten. Dagelijks krijg ik diverse e-mails, wat aangeeft dat Spyker nog steeds een merk met allure is.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Merkrechten Spyker te koop na faillissement | Automotive Online

Merkrechten Spyker te koop na faillissement

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Autobouwer Spyker NV is afgelopen week failliet verklaard door rechtbank Midden-Nederland in Den Haag. Dat blijkt uit het faillissementsregister. Curator Dennis Steffens van advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef Advocaten biedt nu de wereldwijde merkenrechten te koop aan om zo te voldoen aan de schuldeisers, zo bevestigt hij aan Automotive.

In 2014 werd al het faillissement uitgesproken over marketingbedrijf Spyker Events & Branding bv en Spyker Services bv. Topman Victor Muller wist destijds het bankroet van het moederbedrijf tegen te gaan, maar het marketingbedrijf ging wel failliet. Afgelopen augustus zou een Russische investeerder geld willen steken in het sportwagenmerk. Toen die investering uitbleef en de openstaande schulden van het marketingbedrijf van 2 miljoen euro niet betaald werden, vroeg curator Jan Willem van Andel het faillissement aan van de autobouwer.

Victor Muller, ceo van Spyker, noemt het laatste faillissement slechts een detail. Dat zegt hij tegen Automotive in reactie op het nieuws. Het zou volgens de topman om een lege huls gaan, omdat dit het oude beursfonds betreft. “Spyker Limited bestaat nog en dus ook het bedrijf”, aldus Muller. Hij gaat er vanuit dat hij de verkoop van merkenrechten dan ook terug kan draaien.

Curator Steffens gaat over tot de verkoop van de merkenrechten, omdat eerdere overeenkomsten met Muller niet tot het betalen van de schulden aan de schuldeisers hebben geleid. “Het is meneer Muller niet gelukt om te komen tot alternatieven, waardoor het nu noodzakelijk wordt om de merkenrechten te verkopen”, zegt Steffens. “Er zijn veel gegadigden uit onder andere Nederland, China en de Verenigde Staten. Dagelijks krijg ik diverse e-mails, wat aangeeft dat Spyker nog steeds een merk met allure is.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.