GM: bijna 31 mld verlies in 2008

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens GM-ceo Rick Wagoner is het eind nog niet in zicht. “2008 was een extreem moeilijk jaar voor de wereldwijde automarkt. De tweede helft van het jaar in het bijzonder. We verwachten dat deze omstandigheden heel 2009 nog aan zullen houden. Daarom voeren we onze reorganisatieplannen versneld door.”

Vandaag hebben duizenden werknemers van GM in Europa geprotesteerd tegen de plannen om personeel te ontslaan en fabrieken te sluiten. GM Europe boekte in 2008 1,6 miljard dollar verlies. In 2007 maakt het bedrijf nog 55 miljoen dollar winst.

GM: bijna 31 mld verlies in 2008 | Automotive Online

GM: bijna 31 mld verlies in 2008

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens GM-ceo Rick Wagoner is het eind nog niet in zicht. “2008 was een extreem moeilijk jaar voor de wereldwijde automarkt. De tweede helft van het jaar in het bijzonder. We verwachten dat deze omstandigheden heel 2009 nog aan zullen houden. Daarom voeren we onze reorganisatieplannen versneld door.”

Vandaag hebben duizenden werknemers van GM in Europa geprotesteerd tegen de plannen om personeel te ontslaan en fabrieken te sluiten. GM Europe boekte in 2008 1,6 miljard dollar verlies. In 2007 maakt het bedrijf nog 55 miljoen dollar winst.