Duitsland wil hulp VS bij redding Opel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Reddingsplan
Het Duitse concern, dat onderdeel is van het Amerikaanse General Motors (GM), zou op de rand van de afgrond balanceren. Volgens de krant Financial Times Deutschland wil Opel de komende dagen een reddingsplan aan de Duitse overheid voorleggen. Hiermee hoopt het staatssteun te krijgen. Volgens Automotive News Europe gaat het om garanties voor leningen tot een bedrag van 2,6 miljard euro.
Opel is onderdeel van GM, dat zelf vecht voor zijn voortbestaan. De Amerikaanse autoproducent presenteerde afgelopen dinsdag een reorganisatieplan waarmee het bedrijf denkt te kunnen overleven. Het bedrijf wil 47.000 banen schrappen, waarvan 26.000 buiten de VS.

Duitsland wil hulp VS bij redding Opel | Automotive Online

Duitsland wil hulp VS bij redding Opel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Reddingsplan
Het Duitse concern, dat onderdeel is van het Amerikaanse General Motors (GM), zou op de rand van de afgrond balanceren. Volgens de krant Financial Times Deutschland wil Opel de komende dagen een reddingsplan aan de Duitse overheid voorleggen. Hiermee hoopt het staatssteun te krijgen. Volgens Automotive News Europe gaat het om garanties voor leningen tot een bedrag van 2,6 miljard euro.
Opel is onderdeel van GM, dat zelf vecht voor zijn voortbestaan. De Amerikaanse autoproducent presenteerde afgelopen dinsdag een reorganisatieplan waarmee het bedrijf denkt te kunnen overleven. Het bedrijf wil 47.000 banen schrappen, waarvan 26.000 buiten de VS.