Juryrapport Beste Nieuwkomer 2023

Dossier Driving Business Awards | BMW i4 overtuigende ‘beste nieuwkomer’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De BMW i4 is verkozen tot Beste Nieuwkomer van het Jaar 2023 (Beeld: BMW)

Naast de trofee voor de Zakenauto van het Jaar reikt AM elk jaar tijdens het AM Driving Business Awards event een prijs uit voor de Beste Nieuwkomer. De jury kijkt hierbij naar ‘aanstormend talent’ op de zakelijke markt. Auto’s die veelbelovend, maar nog te kort op de markt zijn om zich in de praktijk goed te bewijzen. In de top 10 eindigt de BMW i4 dit jaar op de eerste plek.

BMW i4

De BMW i4 haalt de op één na hoogste score voor duurzaamheid en heeft op basis van de aangeleverde data de grootste kans om volgend jaar Zakenauto van het Jaar te worden. Als premium merk levert BMW met de i4 in de ogen van enkele juryleden een auto die opvalt vanwege zijn goede prijs-kwaliteit verhouding. ‘We gaan er ontzettend veel medewerkers mee blij maken, dit is een auto die veel gekozen gaat worden,’ was een opmerking van een jurylid. Aan de andere kant vindt een aantal juryleden de auto, met een vanafprijs van zo’n 60 duizend euro, erg duur. Waar iedereen het wél over eens is: met de i4 heeft BMW duidelijk weer een liefhebbersauto in handen, een auto die meer emotie losmaakt dan veel andere elektrische auto’s. Naast de prijs noemt de jury echter nog een serieus minpunt: de beperkte binnenruimte. Onder de streep is de jury echter unaniem. ‘De i4 rijdt en ziet eruit als een echte BMW. Deze auto neemt alle twijfels weg die je kan hebben over elektrisch rijden, hij is beter dan de brandstofauto’s van BMW. Bijzonder indrukwekkend.’

10 jaar Beste Nieuwkomer

De verkiezing van de Beste Nieuwkomer bestaat inmiddels 10 jaar. Hieronder een historisch overzicht van alle winnaars.

• 2022 BMW i4
• 2021 Skoda Enyaq
• 2020 Volkswagen Golf
• 2019 Tesla Model 3
• 2018 Jaguar I pace
• 2017 Peugeot 5008
• 2016 Mini Clubman
• 2015 Jaguar XE
• 2014 Mercedes A Klasse
• 2013 Lexus CT 200h
• 2012 Opel Insignia

Top 10 Beste Nieuwkomer 2023

Dit is de top 10 van alle auto’s die genomineerd zijn voor de titel Beste Nieuwkomer 2023.
1. BMW i4
2. Renault Megane E-Tech
3. Cupra Born
4. Kia Niro
5. Mercedes EQB
6. Volkswagen ID.5
7. MG 5
8. BMW iX
9. Peugeot 308
10. MG Marvel R

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Dossier Driving Business Awards | BMW i4 overtuigende ‘beste nieuwkomer’ | Automotive Online
Juryrapport Beste Nieuwkomer 2023

Dossier Driving Business Awards | BMW i4 overtuigende ‘beste nieuwkomer’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De BMW i4 is verkozen tot Beste Nieuwkomer van het Jaar 2023 (Beeld: BMW)

Naast de trofee voor de Zakenauto van het Jaar reikt AM elk jaar tijdens het AM Driving Business Awards event een prijs uit voor de Beste Nieuwkomer. De jury kijkt hierbij naar ‘aanstormend talent’ op de zakelijke markt. Auto’s die veelbelovend, maar nog te kort op de markt zijn om zich in de praktijk goed te bewijzen. In de top 10 eindigt de BMW i4 dit jaar op de eerste plek.

BMW i4

De BMW i4 haalt de op één na hoogste score voor duurzaamheid en heeft op basis van de aangeleverde data de grootste kans om volgend jaar Zakenauto van het Jaar te worden. Als premium merk levert BMW met de i4 in de ogen van enkele juryleden een auto die opvalt vanwege zijn goede prijs-kwaliteit verhouding. ‘We gaan er ontzettend veel medewerkers mee blij maken, dit is een auto die veel gekozen gaat worden,’ was een opmerking van een jurylid. Aan de andere kant vindt een aantal juryleden de auto, met een vanafprijs van zo’n 60 duizend euro, erg duur. Waar iedereen het wél over eens is: met de i4 heeft BMW duidelijk weer een liefhebbersauto in handen, een auto die meer emotie losmaakt dan veel andere elektrische auto’s. Naast de prijs noemt de jury echter nog een serieus minpunt: de beperkte binnenruimte. Onder de streep is de jury echter unaniem. ‘De i4 rijdt en ziet eruit als een echte BMW. Deze auto neemt alle twijfels weg die je kan hebben over elektrisch rijden, hij is beter dan de brandstofauto’s van BMW. Bijzonder indrukwekkend.’

10 jaar Beste Nieuwkomer

De verkiezing van de Beste Nieuwkomer bestaat inmiddels 10 jaar. Hieronder een historisch overzicht van alle winnaars.

• 2022 BMW i4
• 2021 Skoda Enyaq
• 2020 Volkswagen Golf
• 2019 Tesla Model 3
• 2018 Jaguar I pace
• 2017 Peugeot 5008
• 2016 Mini Clubman
• 2015 Jaguar XE
• 2014 Mercedes A Klasse
• 2013 Lexus CT 200h
• 2012 Opel Insignia

Top 10 Beste Nieuwkomer 2023

Dit is de top 10 van alle auto’s die genomineerd zijn voor de titel Beste Nieuwkomer 2023.
1. BMW i4
2. Renault Megane E-Tech
3. Cupra Born
4. Kia Niro
5. Mercedes EQB
6. Volkswagen ID.5
7. MG 5
8. BMW iX
9. Peugeot 308
10. MG Marvel R

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.