Aantal recalls stijgt

Actueel | Volkswagen heeft meeste terugroepacties

Redactie Redactie
> De recalls in het RDW-register staan los van de dieselgerelateerde terugroepacties.

De grootste volumemerken van Nederland (op basis van vlootomvang volgens Bovag-RAI Mobiliteit en Cijfers) riepen dit jaar (tot en met 9 augustus) 146 autotypen terug. Dat zijn er 29 meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een analyse van het RDW terugroepregister door Automotive. Het merk Volkswagen komt met in totaal 16 recalls het meest voor in de lijst. Het gaat hierbij alleen om veiligheid gerelateerde recalls en dus geen terugroepacties die te maken hebben met sjoemelsoftware. De Polo en de Tiguan zijn elke met vijf recalls de modellen met de meeste productiefouten die hersteld moeten worden. De meest opvallende waren een veiligheidsgordel bij de Polo die spontaan kan losschieten en een lekkend schuifdak bij de Tiguan dat tot kortsluiting en daardoor brand kan lijden. Volkswagen moet hiervoor wereldwijd 700 duizend auto’s terughalen.

Sterkste stijger

De tweede plaats wordt gedeeld door Citroën, Mercedes-Benz, Opel en Peugeot met elk tien recalls. Renault moest dit jaar negen keer een brief naar zijn klanten sturen met het verzoek naar de dealer te gaan voor een hersteloperatie (overigens net zoveel als Audi en Mazda). Fiat noteerde drie recalls.

Vergeleken met vorig jaar stijgt het aantal terugroepacties bij volumemerken van 117 naar 146 recalls. Volkswagen is daarbij ook de sterkste stijger. In 2017 waren er van januari tot en met augustus bij het merk vijf recalls noodzakelijk, nu zijn het er zestien.

BMW ging van tien acties in 2017 naar zeven dit jaar. Opel maakte de omgekeerde beweging van zeven naar tien recalls.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Actueel | Volkswagen heeft meeste terugroepacties | Automotive Online
Aantal recalls stijgt

Actueel | Volkswagen heeft meeste terugroepacties

Redactie Redactie
> De recalls in het RDW-register staan los van de dieselgerelateerde terugroepacties.

De grootste volumemerken van Nederland (op basis van vlootomvang volgens Bovag-RAI Mobiliteit en Cijfers) riepen dit jaar (tot en met 9 augustus) 146 autotypen terug. Dat zijn er 29 meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een analyse van het RDW terugroepregister door Automotive. Het merk Volkswagen komt met in totaal 16 recalls het meest voor in de lijst. Het gaat hierbij alleen om veiligheid gerelateerde recalls en dus geen terugroepacties die te maken hebben met sjoemelsoftware. De Polo en de Tiguan zijn elke met vijf recalls de modellen met de meeste productiefouten die hersteld moeten worden. De meest opvallende waren een veiligheidsgordel bij de Polo die spontaan kan losschieten en een lekkend schuifdak bij de Tiguan dat tot kortsluiting en daardoor brand kan lijden. Volkswagen moet hiervoor wereldwijd 700 duizend auto’s terughalen.

Sterkste stijger

De tweede plaats wordt gedeeld door Citroën, Mercedes-Benz, Opel en Peugeot met elk tien recalls. Renault moest dit jaar negen keer een brief naar zijn klanten sturen met het verzoek naar de dealer te gaan voor een hersteloperatie (overigens net zoveel als Audi en Mazda). Fiat noteerde drie recalls.

Vergeleken met vorig jaar stijgt het aantal terugroepacties bij volumemerken van 117 naar 146 recalls. Volkswagen is daarbij ook de sterkste stijger. In 2017 waren er van januari tot en met augustus bij het merk vijf recalls noodzakelijk, nu zijn het er zestien.

BMW ging van tien acties in 2017 naar zeven dit jaar. Opel maakte de omgekeerde beweging van zeven naar tien recalls.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.